Ingediend door admin-content op vr, 05/20/2022 - 11:51

Niet naar de tandarts uit angst voor de kosten? De VoorzieningenWijzer kan je helpen.

Sla jij een tandartsbezoek over uit angst voor een hoge rekening? Met De VoorzieningenWijzer krijg je gratis advies voor je zorgverzekering én het je al gauw meer te besteden.

Je voelt een stekende pijn in je mond. Auw… kiespijn. Een stemmetje roept dat het een goed moment is om naar de tandarts te gaan. Maar wat gaat dat wel niet kosten? Je komt al moeilijk rond. Een rekening van de tandarts kan je er écht niet bij hebben.

Sla jij een tandartsbezoek wel eens over uit angst voor een hoge rekening? Of ben je bang dat je zorgverzekering de kosten niet vergoedt? Je bent niet de enige. Zeker 74% van de Nederlanders heeft een zorgverzekering die niet goed bij zijn of haar situatie past. Daarom is het fijn als er iemand meekijkt en je adviseert. Is jouw gemeente aangesloten bij De VoorzieningenWijzer, dan krijg je dit advies gratis. En niet onbelangrijk: je weet waar je aan toe bent.

In het kort over De  VoorzieningenWijzer:

  • De VoorzieningenWijzer helpt je bij het vinden van een passende zorgverzekering. Ook weet je welke toeslagen en/of regelingen voor jou gelden. Je hebt al gauw € 500,- meer te besteden per jaar. En dat is niet het enige: door een passende verzekering kom je niet voor verrassingen te staan. Je weet waar je aan toe bent. Is jouw gemeente aangesloten bij De VoorzieningenWijzer? Maak gebruik van de gratis online hulp of een gratis adviesgesprek via www.datgeldtvoormij.nl.

Je huis verwarmen of naar de tandarts?

Een slechte mondgezondheid heeft vaak een oorzaak anders dan alleen een slechte mondhygiëne. Angst voor de tandarts of angst voor hoge kosten kunnen daarin een rol spelen. Nu alles veel duurder wordt, is het soms keuzes maken. Je huis verwarmen, de wekelijkse boodschappen doen of de kinderen op sportles? Een bezoek aan de tandarts is dan snel uitgesteld 'tot later'. Zeker als je nu al moeilijk rondkomt en onzeker bent over de rekening achteraf en of je wel of niet voldoende verzekerd bent.

Liever voorkomen dan genezen

Toch is het belangrijk dat je op tijd naar de tandarts gaat. Dat kan met een (half)jaarlijkse controle, of bij de eerste klachten die je hebt zoals kiespijn of bloedend tandvlees. Door te lang te wachten kan de gezondheid van je gebit verslechteren. En dat kan nog veel meer pijn met zich meebrengen. In je mond én in je portemonnee.

Financiën op orde met De VoorzieningenWijzer

Gelukkig zijn er manieren om je goed te verzekeren. Daarnaast zijn er in Nederland allerlei toeslagen en regelingen beschikbaar voor huishoudens die weinig te besteden hebben. Maar dan moet je wel weten waar je recht op hebt en hoe je dat aanvraagt. Daar helpt De VoorzieningenWijzer bij.

Een opgeleide adviseur gaat met je in gesprek. Bijvoorbeeld over welke zorg je nodig hebt en welke verzekering aansluit. Dankzij een handige applicatie zie je ook precies op welke toeslagen of regelingen je recht hebt. De adviseur vraagt het gelijk voor je aan. Zo is alles direct geregeld!

€ 500,-- meer te besteden

Door in gesprek te gaan met een adviseur ga je er al gauw € 500,- per jaar op vooruit. Daarnaast weet je zeker dat je zorgverzekering op orde is. Voortaan weet je zeker of een controle bij de tandarts wel of niet verzekerd is. Je betaalt niet meer dan nodig, maar je bent wel goed verzekerd. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Dat geeft je rust en zekerheid.

Tandartsen opgelet! Wijs je cliënten de mogelijkheid van De VoorzieningenWijzer 

Ben je tandarts en merk je dat sommige clienten uit geldoverweging huiverig zijn om een afspraak te maken? Wijs ze op de mogelijkheid van De VoorzieningenWijzer. Je cliënt krijgt niet alleen gratis advies voor een passende zorgverzekering, maar hebben na een gesprek vaak ook meer geld te besteden. Via www.datgeldtvoormij.nl zie je of je gemeente is aangesloten en kunnen cliënten een gratis adviesgesprek aanvragen. 

Aanmelden

Aanmelden is eenvoudig. Via www.datgeldtvoormij.nl zie je of je gemeente is aangesloten. Er is online hulp beschikbaar die jou helpt om te krijgen waar je recht op hebt. Ook kun je een gratis adviesgesprek aanvragen. Vind je het prettiger om zelf aan de slag te gaan met je zorgverzekering? Aan het einde van het jaar maken zorgverzekeraars hun premie bekend. Vanaf dat moment is er online hulp om zelf een passende zorgverzekering te vinden. Zo kun je weer met een gerust hart naar de tandarts.

 

Artikel auteur

Martijn Boer

Martijn Boer

Initiatiefnemer van De VoorzieningenWijzer