Informatie over Tandarts.nl | Tandarts.nl

Tandarts.nl voorziet consumenten van betrouwbare en volledige informatie over mondzorg en doet dat samen met tandartsen en mondhygiënisten. Op Tandarts.nl kunnen consumenten in gesprek met de mondzorgverlener. Door praktijken in Nederland te vergelijken, kunnen zij gemakkelijk kiezen voor een tandartspraktijk of mondhygiënist. Alle bij Tandarts.nl aangesloten tandartsen en mondhygiënisten hebben een gratis inlogmogelijkheid, een optie die wij als enig platform in Nederland bieden. Tandarts.nl is de grootste tandheelkundige website in Nederland en krijgt per maand meer dan 300.000 unieke bezoekers.

Specialisten vergelijken

Vanuit mijn werk als jurist mocht ik eens aan de slag met een opdracht voor een nieuwe website. De techniek achter het beheer van een website sprak me aan. Ik merkte dat veel vraag bestond naar een website met gebundelde informatie over tandartspraktijken en mondhygiënisten. De domeinnaam Tandarts.nl hebben we kunnen kopen van drie tandartsen die me precies op het juiste moment deze mogelijkheid boden. Daarop werkte ik het idee van een vergelijkingswebsite voor tandartsen verder uit. Bezoekers bleken heel bewust naar tandartspraktijken en naar aan mondzorg gerelateerde onderwerpen in het algemeen te zoeken. Sinds 2015 zijn de bezoekerscijfers verdubbeld.

Steun op forum

Het forum op de website waar mensen met elkaar in gesprek kunnen over tandheelkundige problemen, blijkt onverminderd populair. Een team van vrijwilligers dat bestaat uit tandartsen. assistentes, orthodontisten en mondhygiënisten is hierbij betrokken. Als iemand behoefte heeft aan uitleg over de pijn die hij of zij ervaart na een wortelkanaalbehandeling en de woorden leest dat dit na een week vaak weer voorbij is, werkt dat heel geruststellend. We zijn er trots op dat we dit met Tandarts.nl mogelijk maken.

Drijfveer

Sinds de oprichting worden alle vragen op het forum beantwoord. Je kunt wel stellen dat ik als jurist inmiddels ook een grote hoeveelheid kennis heb opgedaan over mondzorg. Dat komt voor een belangrijk deel door wat ik lees op het forum. Ik ben ervan geschrokken dat voor zoveel mensen de angst voor de tandarts reëel is. In een groot deel van de gevallen is dat te herleiden naar een gebeurtenis uit hun jeugd. Zo’n gebeurtenis kan ook op latere leeftijd nog grote gevolgen hebben. Een goed verzorgd gebit is belangrijk voor sociale contacten en bovenal voor iemand zijn gezondheid. Samen met het bieden van een plek aan tandartsen is dat precies de reden dat ik Tandarts.nl mede beheer.

Reclame

Hoe zit het met objectieve informatie op Tandarts.nl en reclame op de website? Het onderhouden en uitbreiden van Tandarts.nl kost naast tijd ook geld. Hierdoor zijn reclame-inkomsten voor Tandarts.nl noodzakelijk. Alle reclame-inkomsten zijn afkomstig van tandartspraktijken en bedrijven op deze website. Wij zijn blij dat zij de kwaliteit van Tandarts.nl herkennen en op de website vermeld willen staan. In geen geval passen wij onze informatieve tekst aan om tegemoet te komen aan een fabrikant of tandartspraktijk.

Kune Burgers is als één van de eigenaren dagelijks betrokken bij het platform Tandarts.nl.

VOOR PRAKTIJKEN