OVER TANDARTS.NL

Hoe is het begonnen?

Tandarts.nl, opgericht in 2001 door tandartsen, is uitgegroeid tot het grootste dentale platform voor de (zorg)consument/patiënt met dagelijks duizenden bezoekers op zoek naar informatie, antwoorden of een tandartspraktijk.

Op het platform Tandarts.nl is een uitgebreid aanbod van kennispagina’s te vinden. Op veel vragen is een antwoord te lezen of kan deze gesteld worden op het forum. Het platform heeft eind 2020 een upgrade gekregen in zowel de lay-out als content managementsysteem. Daarmee is de site klaar voor de toekomst en kunnen we verder ontwikkelen. Daarnaast is, mede door de maatschappelijke veranderingen (COVID-19), de missie mee-ontwikkeld om de behoefte aan kennis voor een bewuste eigen regie over de gezondheid te kunnen vervullen.

De missie van Tandarts.nl

Door de bezoeker breed te informeren, motiveren en inspireren willen we dat elke bezoeker zich kan herkennen en na een bezoek aan Tandarts.nl een volgende stap weet te zetten richting een goede mondhygiëne en daarmee betere mondgezondheid. De mondgezondheid staat in relatie tot de algemene gezondheid waar steeds meer over bekend wordt en waar we meer aandacht voor gaan vragen. Naast bewustwording en kennis delen maken we de stap naar de tandarts of mondhygiënist praktisch en kleiner. Op deze wijze willen we bijdragen aan een gezonder en weerbaarder Nederland.

                                                    Tandarts.nl als de Spin in het Dentale web!

Hoe doen we dat?

Tandarts.nl volgt de ontwikkelingen wereldwijd op de voet. Belangrijke en bijzondere inzichten, ontdekkingen en (aanvullende) kennis delen we met de bezoekers via nieuwsberichten, sociale media of in de vele kennispagina‘s op de site.

Onafhankelijk!

Het platform is onafhankelijk en is daardoor vrij om breed te informeren. Tandarts.nl geeft objectief informatie over reguliere-, natuurlijke- en biologische tandheelkunde. Door zo compleet mogelijk te informeren kan de bezoeker zelf kiezen welke tandarts of mondverzorgingsproduct het beste bij hem of haar past.

Tandarts.nl brengt de bezoeker en de praktijk bij elkaar.

Eenmaal goed geïnformeerd kan de bezoeker eenvoudig en op hetzelfde moment een tandarts of mondhygiënist naar keuze in de buurt vinden voor de professionele dentale begeleiding.

Alle praktijken in Nederland zijn op Tandarts.nl vermeld met specialismen, team, openingstijden, locatie en waarderingen. Praktijken met specialismen behorend bij een onderwerp op een kennispagina worden automatisch ernaast getoond wat het vinden van een geschikte praktijk makkelijker maakt.

Alle praktijken op Tandarts.nl hebben de mogelijkheid om informatie van de praktijk aan te vullen en of te wijzigen, dit is een handeling zonder kosten voor de praktijk.

Hoe wordt Tandarts.nl gefinancierd?

Het platform Tandarts.nl is ondergebracht bij Stichting Dental Promotion Europe. Het platform met ruim 300.000 bezoekers per maand onderhouden en verder te kunnen ontwikkelen kost veel tijd en geld. Wat betreft de inhoud en leveren de gepassioneerde professionele auteurs op vrijwillige basis hun bijdragen aan de site. Het platform is een spreekbuis voor professionals om de bezoeker te kunnen bereiken en andersom.

Het technische gedeelte wordt door professionele webdesigners uitgevoerd. De praktijken die meewerken aan de maatschappelijke missie van Tandarts.nl bieden we handige tools om b.v. kwaliteit en zichtbaarheid te verhogen en praktijkkosten te verlagen waarvoor een relatief kleine bijdrage wordt gevraagd en met deze financiële ondersteuning kan de site worden onderhouden. Om verder te kunnen ontwikkelen is er ruimte gecreëerd voor enkele adverteerders. Tandarts.nl gelooft daarnaast in samenwerking met interessante partijen om elkaar te versterken in professie en missie.

Het forum

Het forum op de website is de plek waar mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan over tandheelkundige problemen. Het forum blijkt onverminderd populair. Een team van vrijwilligers bestaande uit tandartsen, (preventie)assistentes, orthodontisten en mondhygiënisten is hierbij betrokken om regelmatig vragen te beantwoorden. Als iemand vragen of twijfels heeft en vervolgens professioneel advies krijgt dan werkt dat heel geruststellend. Men kan 24/7 terecht op het forum, het luisterend oor is dus altijd beschikbaar. We zijn er trots op dat we deze service met Tandarts.nl mogelijk kunnen maken.

De site is vernieuwd!

Bij aanvang van deze nieuwe fase wordt de site bezocht door 10.000 á 12.000 bezoekers per dág en we zien een stijgende trend wat motiveert om met nog meer zorg en aandacht de (zorg)consument bij te staan.

Dank voor het lezen!

Iedereen kan meegroeien en meewerken aan het ontwikkelen van Tandarts.nl waarbij informatie en motivatie voor patiënten/consumenten een bijdrage levert aan inzicht en het belang van een gezonde mond. Dat kan als praktijk of zzp’er met een samenwerking (met alle service van dien) of als ambassadeur/gastschrijver.

Sluit jij je aan?

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Heb je al ideeën? Wil je weten wie de mensen zijn achter Tandarts.nl? Voel je vrij om ons te benaderen via info@tandarts.nl.