Tandarts.nl dankt de auteurs en kijkt terug op een bewogen 2022

Dit is de laatste blog van 2022. Terugkijkend zien we in het overzicht van dit jaar de vele onderwerpen die zijn langsgekomen en waar we trots op mogen zijn. We gaan de lijst langs en danken de auteurs die dit jaar vrijwillig hebben meegewerkt aan uiteenlopende onderwerpen maar altijd met een link naar de mondgezondheid, allen bevlogen mensen die met passie voor hun beroep en missie staan. Klik op de naam van de auteur naar keuze om de artikelen te kunnen lezen.

Bedankt Marlou! Als eerste danken we Marlou, niet als auteur maar voor haar lef om haar verhaal te delen. Lees het persoonlijke verhaal van Marlou die uit angst voor de kosten geen verdoving nam bij de tandarts. En hoe zij haar financiële situatie en haar mondgezondheid weer op orde kreeg met hulp van Martijn Boer van de Voorzieningenwijzer.

Bedankt Sophie Timmermans! Dank voor de 2 blogs met tips hoe je huis en routine kan organiseren waardoor het hele gezin alle tijd heeft om rustig te ontbijten en erna nog tijd genoeg heeft om tanden te poetsen. Zo blijft het gezellig! Ze heeft dit jaar voor de 6e keer een geweldige familieagenda en jaarplanner uitgebracht voor 2023! Klik op haar naam!

Bedankt Mike Kesseler! Vriend en Amsterdamse tandarts, dank voor de blog over religieuze of humanitaire bezwaren bij bottransplantaties, iets waar je misschien niet meteen aan denkt en zo belangrijk is voor velen.

Bedankt Wanda de Kanter! Longarts en activist die er alles aan doet om onze kinderen en kleinkinderen te behoeden voor de slinkse wijze waarop de nicotine-industrie kinderen verleidt en verslaafd maakt. De hippe, vrolijke vapes en stiekeme Snus om kinderen afhankelijk te maken van nicotine nu de tabaksindustrie verder aan banden gaat worden gelegd. De hele Stoptoberserie blijft actueel en kan je altijd teruglezen. En het burgerinitiatief nog niet getekend? --> https://nicotinee.nl

Bedankt Tamara Harberts! Onze kindervoedingscoach die altijd weer ouders bijstaat met praktische tips en kennis over kinderen, voeding en mondgezondheid. Ze bekijkt kinderen in het geheel en ziet de relatie tussen b.v. eczeem, voeding en mondgezondheid. Lees al haar blogs als je (klein)kinderen hebt!

Bedankt Ruth Kruijshoop! Dank voor de blogs over werken in de tandheelkunde. Dit jaar heb je een uitgebreide functieomschrijving van de Praktijkmanager gedeeld. Of je nu voor een grote-  of kleine praktijk werkt, het geeft inzicht in de omvang van deze functie en functie-eisen.

Bedankt Richard de Leth! Arts, oprichter en auteur van Oersterk! (én net een nieuw boek uit; Zielsgelukkig en kerngezond). Als leefstijlarts beschrijft hij in een blog de gevolgen van bloedend tandvlees in het hele lichaam. Ook werkte hij mee aan Stoptober samen met Wanda de Kanter! Klik op zijn naam en zie wat hij en zijn team nog meer voor je kan doen om gezonder en blijer in het leven te staan.

Bedankt Rosaline Ratering-MacDonald! Dank voor de fijne en intensieve samenwerking over het 'stoppen met roken' programma die iedereen samen met een coach kan volgen én betaald vanuit de zorgverzekering! Stoppen met roken is belangrijk voor het slagen van tandartsbehandelingen. En dan heeft ze ook nog een nieuw boek uitgebracht over de gevolgen van borstimplantaten met een stappenplan voor herstel van een siliconenvergiftiging waarmee ze vele vrouwen support. Zie haar site voor de gratis digitale versie maar je kan ook het fysieke boek kopen. Zo bevlogen is Rosaline!

Bedankt Louise Witteman! Altijd feest zijn de zoommeetings waarin we sparren over teksten en hoe we de bezoekers goed kunnen informeren over voeding en mondgezondheid. Je kan zelf zoveel doen als je maar weet wat en hoe. Louise wijst je de weg, lees al haar pagina’s! Werk je in de mondzorg? Ken je al de online nascholingen? Check: Voedingenmondgezondheid.nl

Bedankt Yvonne Kort! Een kanjer in mondhygiëne en leefstijl. Zij schreef dit jaar een blog over de mondflora en de plakverklikkers. Ook werkte ze mee aan Stoptober. Leuk nieuwtje voor iedereen die in de mondzorg werkt: samen met Louise Witteman heeft ze een e-learning ontwikkeld over leefstijl en mondgezondheid. Zie de site: Mondenleefstijl.nl

Bedankt Annemarie Frederiks! We weten nu zoveel meer over het bleken van tanden. De blog wordt goed gelezen! Waardevolle informatie! 

Bedankt Aimee van der Sterren! Al een tijd trouw aan het platform met het spontaan sturen van blogs over mondgezondheid in relatie tot de algehele gezondheid vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM, erkend door de WHO). Ze geeft je de eeuwenoude inzichten die verloren zijn gegaan in de huidige westerse gezondheidzorg.

Bedankt Raoul Trentelman! Met een hart voor kinderen staat hij voor hen paraat in de mondzorg. Hij pleit voor terugkeer van de schooltandarts in een vernieuwde vorm en wil mondzorg voor alle kinderen bereikbaar maken.

Bedankt Martin Bennis! Dank dat je als arts/anesthesioloog de mond weer terug brengt in het lichaam. Je zag en ziet in je werk de relatie tussen de staat van mondgezondheid en de zieke mens. De blogs over leefstijl en goede gewoontes, het goede voorbeeld dat ouders kunnen geven zijn een waardevolle toevoeging voor de bezoekers en ook heb je de complete Leefstijl gezondheidsgids 2020 beschikbaar gesteld als handleiding voor een gezonder lijf en leven. Klik op zijn naam waar je de gids en alle artikelen kunt vinden.

Bedankt Maurits van Selms! Altijd bereid om mee te lezen als het over mondgezondheid en muziek gaat. Dat leverde weer een mooie blog op voor alle musicerende bezoekers.

Bedankt Pep Degens! Redenen om te stoppen met roken op hilarische wijze beschreven én met praktische tips! En als trainer/coach/auteur weet je ook veel over angst voor de tandarts, dank voor de duidelijke artikelen en fijne tips om mensen te helpen bij hun tandartsbezoek. Inspirerend zijn ook al je boeken voor een rijker en makkelijker leven! Klik op zijn naam voor een overzicht en overweeg ook de training: Zeker bij Pep. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn, wel lichter en gelukkiger!

Bedankt Jacqueline Timmermans! Als arts heb je vernieuwende ideeën en wil je mensen de eigen regie geven. Om eens rustig met een arts kunnen spreken voor een second opinion of om je goed voor te bereiden op een gesprek met je arts heb je Hikos opgericht. Je hebt voor Tandarts.nl samen met een kaakchirurg een blog geschreven over twijfel over het wel of niet verwijderen van de verstandskiezen.

Bedankt Maaike van der Mee! Ze weet mensen goed te motiveren om te kiezen voor een baan in de mondzorg. Met de Dutch Dental Academy kan je snel worden (om)geschoold voor een leuke baan met toekomst. Klik op haar naam voor een fijne baan!

Bedankt Michiel Lieshout! De duurzame tandarts gaat door met mondzorgpraktijken en mondhygiëne thuis duurzamer te maken. Goede mondgezondheid gaat samen met minder plastic en rommel!

Bedankt Gert-Jan van der Putten! 12 vragen aan deze Specialist Ouderengeneeskunde die hij met aandacht heeft beantwoord. Het geeft inzicht in de behoeften van de oudere medemens betreffende mondgezondheid.

Bedankt Suze van der Lijke! Oprichter van het platform Suikervrijheid. Ze schreef een blog over suikers, hoe je ze kan herkennen op het etiket. Vorig jaar al heb je in een blog de 120 namen voor (verstopte) suikers gepubliceerd, alles is terug te lezen! Klik op haar naam.

Dat waren de auteurs van dit jaar, maar er is meer gedaan voor de bezoekers van de site!

Dank Alexia de Kleijn! Zo fijn dat je als instapreneur (AlexiaVia) het platform op Instagram presenteert samen met een goed plan voor de toekomst. Zo enthousiast en creatief als je bent is het een feestje om met je samen te werken.

Dank Richard Schäffer! Tandarts Richard beantwoordde dit jaar enthousiast honderden vragen op het forum! Wat een uithoudingsvermogen!

Dank Marceline Sanders!  Dank voor het controleren en aanvullen van dentale teksten zodat we zeker weten dat het klopt dat we publiceren. En je snelle reageren!

En natuurlijk dank aan jou en alle bezoekers van Tandarts.nl! We zien dat de inspanningen van de vrijwilligers gewaardeerd wordt. Er is het laatste half jaar een groei van ruim 30% in bezoekersaantallen te zien!  En iedereen blijft ook steeds langer lezen en rondkijken, men leest vaak meerdere artikelen. Als beheerders zijn we hierdoor zeer gemotiveerd om volgend jaar verder te gaan en er nog een schepje bovenop te gooien om bij de dragen aan een (mond)gezonder Nederland.

Wij wensen je een gezellig eindejaar, een goede start van het nieuwe en dat al je wensen en doelen voor 2023 zullen uitkomen en natuurlijk wensen wij je een goede (mond)gezondheid.

Walter Lorjé & Irene Boers

Beheerders Tandarts.nl

Artikel auteur

Team Tandarts.nl

Team Tandarts.nl

Beheer platform