Ingediend door admin-systeembeheer op vr, 08/27/2021 - 11:28
Louise Witteman

Louise Witteman

CEO and Founder of Robin Health Games; author; creator of accredited e-learnings and registered dietician

Louise Witteman studeerde in 1999 af als diëtist. Ze werkte 12 jaar in een praktijk voor Integrale diëtetiek in Den Haag. Over de Integrale diëtetiek schreef zij in 2020 een door KP en MBOG- geaccrediteerde nascholing.  

Zij geeft les over de rol van Voeding voor de Mondgezondheid sinds 2004. Louise is pionier op het gebied van mondgezondheid en voeding. Al in 2014 schreef zij het boek Voeding & Mondgezondheid. Voor tandartsen, diëtisten, mondhygiënisten en preventie-assistenten zijn online nascholingen over dit onderwerp, geaccrediteerd door KRT, KRM, KP en het Kwaliteitsregister preventie assistenten.

Op de vraag 'Wat is gezonde voeding?' is het niet altijd makkelijk om antwoord te geven. Ook omdat het zo persoonlijk is. Toch zijn de uitgangspunten helder: zoveel mogelijk onbewerkt, zo min mogelijk toevoegingen, zo natuurlijk mogelijke teeltmethode en voldoende variatie. Ik ontwikkelde de voedingspiramide als houvast en schreef er samen met mijn collega Mirjam Bakker een boek over.

Nieuw is de nascholing over Leefstijl en Mondgezondheid, samen met Yvonne Kort. Lees er alles over op: Mondenleefstijl.nl 

 

voedsel piramiden

 

Sinds 2013 houdt ik mij ook bezig met ehealth en doe ik onderzoek naar hoe consumenten geholpen willen worden en hoe zorgverleners het beste ondersteunt kunnen worden. Samen met Kim Vrijen ontwikkelen ik serious games. Het FosFaatSpel is te vinden in de Google Play store en Apple App Store. Andere spellen zijn nog in ontwikkeling, zie voor meer informatie robinhealthgames.com. Het diabetesspel is erkend en wordt w.s. vergoed vanuit de zorgverzekering, vraag het je arts of diëtist. 

DiabetesSpel Louise Witteman

 

Voor Google Play; https://play.google.com/store/apps/details?id=com.robinhealth.diabetspel

App Store https://apps.apple.com/us/app/diabetesspel/id1581072418

Naar de website: https://robinhealthgames.com/diabetesspel-nl/

 

app zonder rand

 

 

  • Website
  • LinkedIn
  • Tandarts.nl