Marlou nam geen verdoving uit angst voor de kosten

Marlou uit Midden-Groningen had van kinds af aan al veel gaatjes. Een goede reden om goed onder controle te staan bij een tandarts, zou je zeggen. Toch ging ze uit angst voor de kosten steeds minder vaak naar de tandarts. Dankzij een gesprek met De VoorzieningenWijzer weet ze nu precies wat er wel of niet verzekerd is. Met als resultaat: vaker op controle om grotere problemen te voorkomen.

Als alleenstaande moeder van twee dochters had Marlou het lang niet altijd makkelijk. Stress en geldzorgen waren dagelijkse kost. “Een rekening van de tandarts betaalde ik met geld dat bestemd was voor een ander doel. Zo vulde ik het ene gat op met het andere”, vertelt ze. Ook ging ze minder vaak naar de tandarts uit angst voor de kosten. “Hoewel ik gevoelig ben voor gaatjes, ging ik minder vaak naar de tandarts. En als ik dan toch ging en een gaatje had, dan liet ik het vullen zonder verdoving. Ik was dan best hard voor mezelf, maar zo bespaarde ik wel geld.”

Besparen dankzij De VoorzieningenWijzer

Toen Marlou in februari een huurachterstand opliep, bood een medewerker  van de gemeente hulp aan. Zij adviseerde Marlou om in gesprek te gaan met De VoorzieningenWijzer. Al snel stond een afspraak gepland en keek een adviseur van De VoorzieningenWijzer mee naar haar mogelijkheden. Samen keken ze of Marlou recht had op toeslagen, regelingen van de gemeente en of ze kon besparen op haar zorgverzekering. Dat leverde niet alleen een mooie besparing op, maar ook duidelijkheid over wat er wel of niet verzekerd is.

Advies over de zorgverzekering

Die duidelijkheid is erg prettig. “Je krijgt jaarlijks wel een verzekeringspolis opgestuurd, maar de dekking verandert ieder jaar weer”, vertelt Marlou. “Je bent niet meer goed op de hoogte van wat er wel of niet verzekerd is. Ik ben wat dat betreft ook erg trouw: ik zit al jaren bij dezelfde zorgverzekeraar. Met de adviseur van De VoorzieningenWijzer keken we samen naar welke verzekering het beste bij me past.”

Vaker op controle

Tegenwoordig laat Marlou haar gebit weer wat vaker controleren. “Je kunt wel wachten, maar dan wordt bloedend tandvlees al snel parodontitis, een beginnend gaatje wordt alleen maar groter. Of er komt een ontsteking, wortelkanaalbehandeling of andere problemen om de hoek kijken. Dan ben je nog verder van huis en ben je misschien nog wel duurder uit.”

Aanmelden

Heb jij moeite met rondkomen? Of weet je niet zeker of je zorgverzekering nog goed bij jouw situatie past? Met De VoorzieningenWijzer kun je gratis in gesprek met een adviseur. Aanmelden kan eenvoudig via www.datgeldtvoormij.nl

Artikel auteur

Martijn Boer

Martijn Boer

Initiatiefnemer van De VoorzieningenWijzer