Ingediend door admin-content op ma, 04/24/2023 - 12:21
Julia Corbu

Julia Corbu

Paro-preventieassistent, kindervoedingscoach, OERsterk coach en auteur

Mijn naam is Julia, paro-preventieassistente in de tandheelkunde, kindervoedingscoach en OERsterk Coach. Werken in de tandheelkunde met mensen en vooral met kinderen vind ik prachtig. Ik ontmoet verschillende families en elke familie heeft een eigen verhaal. Omdat voeding op veel manieren de mondgezondheid kan beïnvloeden, ben ik me gaan verdiepen in gezonde voeding en een gezonde mond voor kinderen en volwassenen.

Mijn missie is om ouders te informeren en te inspireren om de meest optimale leefstijlkeuzes te maken voor hunzelf en hun kinderen.

Met behulp van praktische tips, eenvoudige aanpassingen en lekkere recepten help ik jou als ouder om je kind gezonder te laten eten en drinken. Zonder die o zo herkenbare strijd aan tafel, maar op een positieve manier en met plezier en aandacht voor je kind! En natuurlijk wil ik met Puur Julia tips geven hoe je zorgt voor een goede mondgezondheid en hoe je je lichamelijk fit kunt voelen met kennis over de relatie tussen mond en voeding. Deze kennis zet je voor jou en je kinderen eenvoudig om in acties om zo stralend door het leven te gaan.

Want, zoals iedereen weet: ‘voorkomen is beter, gezonder, effectiever en goedkoper dan genezen’.

Daarnaast ben ik auteur van Het Gezonde Tanden Boek

Het Gezonde Tanden Boek legt je eenvoudig uit hoe de tanden van je kind gezond kunnen blijven. Dit boek geeft een uitgebreid en praktisch inzicht in de relatie tussen voeding en mondgezondheid bij kinderen. Van gaatjes en erosie tot de invloed van het ontbijt en het eten voor de televisie.

In het boek worden de volgende vragen beantwoord:

  • Hoe zorgen we voor het gebit van onze kinderen?
  • Geven wij als ouder het goede voorbeeld?
  • Moeten we onze tanden één of twee keer per dag poetsen?
  • Wat is effectiever? Een elektrische tandenborstel of een handtandenborstel?

Het is geschreven op een manier waarmee ik hoop dat het voor een ieder gemakkelijk leesbaar is en iedereen de mogelijkheid heeft aan tandpreventie te doen voor zijn of haar kinderen.

Ben jij een mondzorg professional ( tandartsassistent, preventie-assistent, mondhygienist) en ben je geïnteresseerd in voeding? Wil je ook weten wat het effect van leefstijlinterventies op de mondgezondheid is? Of zou je zelf wel wat energieker willen worden? Of wil je een goed advies aan de ouders geven ? Dan geven we samen door dat een gezonde mond is een onderdeel van een gezond lichaam. Kinderen die vanaf jonge leeftijd leren om hun mond goed te verzorgen, zijn ook vaardiger in preventie en zelfzorg op volwassen leeftijd.

  • Website
  • LinkedIn
  • Tandarts.nl