Vakantieblog 3: een glas ijskoud water of een kop warme thee?

Wat is beter als het heel warm is?

Beide dranken hebben verschillende voordelen als het erg warm is, dus het hangt af van wat je persoonlijke voorkeur is, waar je zin in hebt en wat je lichaam op dat moment nodig heeft.

Een glas ijskoud water kan helpen om je lichaamstemperatuur te verlagen en je gehydrateerd te houden tijdens warm weer. Bovendien het verfrissend en verkwikkend zijn.

Aan de andere kant kan een kop warme thee ook helpen om je lichaamstemperatuur te verlagen, omdat het ervoor zorgt dat je gaat zweten, wat helpt om je lichaam te koelen. Bovendien kan het drinken van warme thee ook helpen om je interne temperatuur te reguleren en stress te verminderen. Verse muntthee is heel populair in de zomer, munt is een kruid dat verkoelende eigenschappen heeft.

Het is belangrijk om te onthouden dat het drinken van voldoende vocht heel belangrijk is om gehydrateerd te blijven, vooral tijdens warm weer. Dat betekent dat je voldoende vocht tot je neemt en uitdroging voorkomt.

Als je geen fan bent van thee, dan kan je dus ook kiezen voor koud water. Als je op zoek bent naar de voordelen van thee, maar het is te warm voor een warme kop, dan kan je kiezen voor zelfgemaakte ijsthee zonder suiker. Uiteindelijk gaat het erom dat je voldoende vocht binnenkrijgt en gehydrateerd blijft tijdens warm weer. Drink wat je het lekkerst vindt en wat je lichaam op dat moment nodig heeft.

Extra informatie

IJsthee uit een flesje of pak is erger dan cola voor je gebit. Dat komt omdat de zuren uit ijsthee langer in de mond blijven en die veroorzaken erosie. Zoetstoffen in dranken en andere voedingsmiddelen hebben dan wel geen invloed op onze tanden, maar ze zijn ongezond voor ons lichaam. In principe is drinken van water, thee zonder suiker het beste.

 

Artikel auteur

Julia Corbu

Julia Corbu

Paro-preventieassistent, kindervoedingscoach, OERsterk coach en auteur