Gaatjes?? Hoe kan dat nou? We poetsen onze tanden wel twee keer per dag!

Ouders hebben vaak geen idee hoe groot de invloed van het vele snoepen op de mondgezondheid van hun kinderen is.

Eerst kort mijn verhaal: Van gezonde vrouw naar een futloos persoon

Ik kom uit een dorpje in Noord-Roemenië. We hadden geen kast vol lekkers, maar we aten wat de tuin en de natuur ons gaf. Nederland was zo’n andere wereld voor me: zoetigheid en verleidingen waren overal! Van een gezonde vrouw veranderde ik al snel in een futloos persoon. De invloed van de veranderingen in mijn voedingspatroon was enorm.

Wat mij opviel op mijn werk

Op mijn werk in de mondzorgpraktijk zag ik dagelijks kinderen met veel gaatjes. Mijn verbazing was groot: “hoe kan dat? Hier in Nederland, ze hebben alles zo goed geregeld en de mensen hebben toegang tot zo veel informatie.”

Toen ik ontdekte hoe groot de invloed van voeding was op mijn eigen gezondheid, besloot ik hiermee ook aan de slag te gaan in mijn beroep als paro-preventieassistent.

Zoveel mensen hebben nog geen idee wat de invloed is van voeding op hun mondgezondheid. Mensen zijn vaak verbaast als ze gaatjes hebben. Ze poetsen hun tanden toch twee keer per dag?

Dat vroeg om actie

Na mijn opleiding tot kindervoedingscoach aan de Better Health Academy en als OERsterk coach met Richard de Leth, ben ik weer gezond en energiek en geef ik ook in mijn werk praktische tips voor een gezonde mond. En dat gaat echt wel wat verder dan twee keer per dag je tanden poetsen! Ik zal daar in de komende tijd meer over schrijven.

Graag tot mijn volgende blog!

Artikel auteur

Julia Corbu

Julia Corbu

Paro-preventieassistent, kindervoedingscoach, OERsterk coach en auteur