Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
De tandartstarieven in 2015 | Tandarts.nl

De tandartstarieven 2015 zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Gedurende de eerste helft van 2015 gelden er andere tandartstarieven dan de tweede helft van 2015. De omschrijvingen en prestatiecodes van 2015 zijn niet gewijzigd ten opzichte van het vorige jaar. De eerst genoemde tandartstarieven zoals die hieronder zijn weergegeven gelden tot 1 juli 2015. De tandartstarieven die gelden van 1 januari 2015 tot 1 juli 2015 dalen 0,94% ten op zichte van de tandartstarieven die gelden in 2014. Daarna volgt er weer een daling. Per 1 juli 2015 dalen de tandartstarieven verder met 5,1%, deze tandartstarieven staan ook hieronder genoemd. Zorgverzekeraars verwijzen naar het document met de tandartstarieven als de beleidsregel Tandheelkundige zorg van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Lagere tarieven in de mondzorg 

In één jaar worden de tandartstarieven twee keer verlaagd. De tarieven die gelden voor implantaat behandelingen gaan zelfs met 19,1% naar beneden per 1 juli 2015. Een periodieke controle bijvoorbeeld kost vanaf 1 juli 2015 maximaal € 20,01. En preventieve mondzorg zoals gebitsreiniging kost per 1 juli 2015 maximaal € 11,80 per 5 minuten. Overigens zijn het maximum tarieven. Tandartsen en mondhygienisten mogen mondzorg behandelingen dan ook goedkoper aanbieden. De tarieven in de mondzorg worden in 2015 een stuk lager, dat is zeker!

De tarieven

Deze informatie en/of conclusies zijn gebaseerd op de mening van de auteur, welke weer gebaseerd zijn op de huidige stand der wetenschap.

EXTRA vragen

Heb je vooraf informatie gekregen over de kosten van de behandeling?
Hoe ben je te woord gestaan door de medewerkers van de praktijk?
Ben je goed geïnformeerd aan het begin van de behandeling?
Werd je geïnformeerd tijdens de behandeling?
Kreeg je advies en instructies na de behandeling?
Hoe is het resultaat na de behandeling?
De praktijk waar ik patiënt ben, kent flexibele openingstijden
De telefonische bereikbaarheid van de praktijk?