3 tips bij angst voor de tandarts

Er zijn 2 nieuwe artikelen gepubliceerd op Tandarts.nl over angst voor de tandarts. Coach en therapeut Pep Degens legt uit daarin uit over wat er met je gebeurt als je angst voelt en geeft tips.

Het eerste artikel is een kort artikel waar je direct iets aan hebt als je vlak voor een behandeling wel wat hulp kunt gebruiken. Pep Degens geeft daarin tips voor zowel in de wachtkamer als in de tandartsstoel die je kunnen helpen ontspannen. De adviezen helpen je in de wachtkamer om controle krijgt over je gevoel om vervolgens in de stoel waar je met meer gemoedsrust je over kan geven aan de behandeling van de tandarts of mondhygiënist. Pak ze erbij als je in de wachtkamer zit!

Wat is angst eigenlijk en waar komt het vandaan?

Maar je kunt meer doen! Pep schreef een tweede artikel die dieper ingaat op angst voor de tandarts. Om blijvend van die vervelende weerstand die je voelt af te komen zal je bij jezelf moeten nagaan hoe het eigenlijk komt dat je die angst of weerstand voelt. Pep Degens legt in dit artikel uit waar angst vandaan komt, wat het is en hoe je ervan af kan komen!

Angst is altijd ergens ontstaan en zit vaak diep in je verankert. Het kost dan ook tijd om hier anders over te gaan denken en voelen. Wil je weten wat de sleutel is tot het kleiner maken van de angst? Lees dan zijn artikel; Angst voor de tandarts, de oplossing zit niet in de emotie.

Laat je niet gek maken door je eigen gedachten en angst, neem de regie krijg de controle over jezelf.

 

Artikel auteur

Team Tandarts.nl

Team Tandarts.nl

Beheer platform