De eerste stap naar een betere gezondheid is het stoppen met het beschadigen van je gezondheid.

Dat is een uitspraak waar je niet omheen kan en was de trigger voor de redactie van Tandarts.nl om contact op te nemen met degene die deze uitspraak heeft gedaan: Charlotte Labee.

Charlotte Labee is onder meer bekend van de boeken Brain Food, Brain Balance, Overprikkeld Brein en het nieuwe Jouw Krachtige Brein, dat op 6 juni is verschenen. Inmiddels staat dit boek al weken in de top 10 van best verkochte boeken. Haar quotes op Instagram zetten je aan het denken, laten je anders denken, schudden je wakker, leggen feiten bloot en motiveren je om zelf de regie te nemen over gezondheid en geluk. Ze is voor velen een bron van inspiratie en laat zien dat iedereen het kan.

Charlotte Labee

We hebben een paar quotes en posts verzameld die Charlotte op Instagram heeft gepubliceerd. De adviezen die Charlotte geeft zijn bruikbaar voor hoe je in het leven staat, de keuzes die je maakt voor je (mond)gezondheid, breingezondheid en geluk.

Aan je gezondheid werken zonder eerste de slechte gewoonten te schrappen is dweilen met de kraan open

Bij deze quote hoort een lijstje adviezen

Wil je aan je gezondheid werken? Vermijd dan deze dingen:

  • Bewerkte voeding
  • Roken/vapen/snus
  • Toxines (giftige stoffen)
  • Alcohol
  • Smartphone verslaving
  • Binnen zitten/ bankhangen
  • Negatieve gedachten
  • Onregelmatig slapen

Dat lukt mij echt niet!

Te veel bezwaren die je brein voor je bedenkt? Weerstand die je voelt en geen zin om je erin te verdiepen of om iets te veranderen? Wanneer je er al vanuit gaat dat het niet lukt, dan lukt het zeer waarschijnlijk inderdaad niet. Heb je de wens om gezonder en gelukkiger te zijn, draai dan je gedachten om, want je kan het echt wel. Denk positief naar jezelf, gun jezelf de gezondere keuzes (wat anderen er ook van vinden!) en dan gaat het jou óók lukken.

Maak keuzes voor jezelf, niet voor anderen.

Het leven moet wel een beetje leuk blijven!

Het is maar hoe je daarnaar kijkt. Je kan het ook omdraaien; juist omdat het leven fijn is, wil je er zo lang mogelijk van genieten! Graag met een gezond lijf en blij hoofd. Met wat aanpassingen en het wennen aan gezondere keuzes krijg je meer gezonde levensjaren. Eenmaal gewend, wil je vast niets anders meer! Want al snel voel jij je energieker, zelfverzekerder en dus vrolijker.

De reden dat jij je ongelukkig voelt is geen externe gebeurtenis, maar jouw gedachten over die gebeurtenis.

Duurzaam geluk en gezondheid

Geluk als gevolg van een externe factor is altijd maar tijdelijk. Iets lekkers eten maakt je 5 minuten gelukkig, een mooie film 2 uur, een hele week ben je gelukkig tijdens je vakantie, dit is allemaal tijdelijk. Echt geluk dat een leven lang duurt komt voort uit een sterke weerbaarheid, verbinding en acceptatie van het hier en nu. En dat is iets dat je kunt leren. Kortom, ga anders denken en zet het verzet dat je tegenhoudt aan de kant. Je kan jezelf opnieuw programmeren!

Het lijkt belangrijker om mooi ouder te worden dan gezond ouder te worden

Ter illustratie uit het boek Overprikkeld Brein een citaat van de Dalai Lama:

‘Wat mij het meest verbaasd bij de westerse mens, is dat hij zijn gezondheid opoffert om veel geld te verdienen. Vervolgens offert hij het geld weer op om zijn gezondheid te herstellen. En dan is hij weer zo bezorgd over zijn toekomst, dat hij niet geniet van het heden, met als gevolg dat hij niet in heden en ook niet in de toekomst leeft. Hij leeft alsof hij nooit zal sterven en hij sterft terwijl hij nooit geleefd heeft.’

Wil je meer weten van Charlotte Labee en wat zij voor jou kan betekenen? Kijk op haar site voor trainingen, de theatertour, boeken en tips. Schrijf je in voor de nieuwsbrief vol inspiratie en/ of luister de podcasts.

Haar laatst verschenen boek:

boek jouw krachtige brein

Gezonde mond, gezonder lichaam

Een goede gezondheid maakt gelukkiger, een stralende verzorgde glimlach zelfverzekerder. Een gezonde mond verbetert ook nog eens je algehele gezondheid want de risico’s op (welvaarts)ziekten nemen af. Met gezonde voedingskeuzes, minder eetmomenten, dagelijkse mondhygiëne en regelmatig voor controle naar de tandarts of mondhygiënist te gaan, zorg je zelf voor een gezonde en verzorgde glimlach.

Wil jij dit ook? Stop dan met het beschadigen van je (mond)gezondheid en kies voor een betere (mond) gezondheid. Ook Tandarts.nl heeft elke zondag een leuke nieuwsbrief vol lifestyle inspiratie met praktische tips, nieuws en weetjes voor een fijn en gezonder leven. Een breed scala aan auteurs zorgt voor een prettige afwisseling van onderwerpen. Schrijf je hier eenvoudig in met alleen je mailadres!

Dit artikel is tot stand gekomen in overleg met Charlotte Labee.

Artikel auteur

Team Tandarts.nl

Team Tandarts.nl

Beheer platform