Flossen soms geschikt | Tandarts.nl

Op, rond en tussen de tanden en kiezen ontstaat tandplak. Deze tandplak moet regelmatig weggehaald worden, anders kunnen de bacteriën die in de tandplak leven, tandvleesontsteking en gaatjes veroorzaken. De vlakken van de tanden en kiezen die tegen elkaar liggen, worden de approximale vlakken genoemd. Met een tandenborstel is het moeilijk om deze approximale vlakken goed schoon te maken. Gelukkig bestaan hiervoor verschillende hulpmiddelen, zoals floss, tandenstokers en ragertjes.

Floss instructie mondhygiënist

Als de ruimten tussen de tanden en kiezen zeer smal zijn, dan is flossdraad, ook wel tandzijde genoemd, hiervoor zeer geschikt. Floss is te koop in verschillende soorten en dikten en met en zonder waslaagje. Vraag uw tandarts of mondhygiënist welke floss het meest geschikt is. Probeer elke dag de floss te gebruiken.

Verkeerd flossen

In oktober 2015 publiceerde tandarts Maaike Schutjes een artikel waarin zij flossen niet aanraadt. Volgens haar flossen veel mensen vaak verkeerd en duwen zo bacteriën en tandplak in het tandvlees. Zij geeft in haar publicatie aan dat patiënten beter aan de slag kunnen met tandenstokers en kleine, zachte borsteltjes.