Ingediend door admin-content op di, 08/02/2022 - 17:16

De eerste tekenen van tandvleesontsteking is meestal bloedend tandvlees tijdens het poetsen of bij het afhappen van een appel. 

Een lichte vorm van tandvleesontsteking heet gingivitis. Door tandplak niet goed te verwijderen kan je last krijgen van bloedend tandvlees en dus tandvleesontsteking. Over het algemeen veroorzaakt tandvleesontsteking weinig tot geen pijn. Maar het kan wel gevolgen hebben voor je mondgezondheid en je algehele gezondheid

Toch is het goed je te realiseren dat het hier om een open wond gaat. Een wond die je goed moet verzorgen om te helpen genezen en om te voorkomen dat het erger wordt. Het lijkt in je mond misschien om kleine wondjes te gaan maar wanneer je ze 'bij elkaar optelt' en ziet als één wond zou je kunnen schrikken van de afmeting van de wond. Een dergelijke wond qua oppervlakte op bijvoorbeeld je arm, zou reden zijn om naar je huisarts te gaan voor behandeling. Met de juiste mondverzorging is gingivitis goed te verhelpen. Het is belangrijk om de tandvleesontsteking in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken zodat er geen blijvende schade ontstaat. Als je namelijk niets doet, dan kan de ontsteking verergeren met alle gevolgen van dien. Gingivitis kan een voorstadium zijn van Parodontitis (kaakbotontsteking met verlies kaakbot).

Klik voor meer informatie en tips op de groene linkjes hierboven in de tekst of lees het artikel van een bevriende partner en sponsor van het platform. 

Artikel auteur

Team Tandarts.nl

Team Tandarts.nl

Beheer platform