Nog steeds pijn na vullen kies

Author:
jasper1984
Posted:
zo, 02/16/2014 - 20:56
Beste lezers,

Afgelopen dinsdag heb ik 4 kiezen laten vullen bij de tandarts. 1 van de kiezen had al een vulling en de tandarts heeft deze vulling volledig verwijderd en opnieuw gevuld omdat er een gaatje in/onder(?) de oude vulling zat. Ik zag heel erg tegen het tandartsbezoek op maar uiteindelijk viel het die dag zelf wel mee.

Dinsdagavond nog wel wat last gehad van de verdoving en spuitjes en die akelige klemmen die om mijn kiezen moesten. Woensdag en donderdag ging het al stukken beter maar vrijdagavond begon het gedonder.....

Rond 17:00u kreeg ik ineens last van een constante pijn aan de kies waarvan de vulling volledig verwijderd en weer opnieuw gevuld was. Ik kan best wel tegen een stootje maar het is zo'n 'zeurende' pijn dat ik wel paracetamol moest slikken om de avond een beetje fatsoenlijk door te komen. De nacht van vrijdag op zaterdag weer wakker geworden van de pijn en wederom een pijnstiller genomen. Inmiddels is het zondagavond en heb nog steeds pijn wanneer ik geen pijnstillers in neem.

Zou dit door die zogenaamde witte vulling komen waar ik hier al meer over heb gelezen? Of zou er iets mis zijn met deze kies? Ik vind het vooral raar dat ik woensdag en donderdag vrijwel geen last had en dat het sinds vrijdagavond pijn is gaan doen.

Ik hoop dat er hier ervaringsdeskundigen zijn die mij kunnen helpen want ik begin er een beetje moedeloos van te worden! :-?
Rudy90

Hoi Jasper,

Deze pijn is herkenbaar, want hier heb ik vrij recent nog een topic hierover gemaakt.
Ik moest ook een kies vullen waar een oude (grijze amalgaam) vulling in zat. Deze moest er eerst uit geboord worden en vervolgens is hij gevuld met een composiet (witte) vulling.

Dit is bij mij ongeveer een week heel erg gevoelig en zeurderig van pijn geweest, maar daarna is het gestopt.
Ik zou het dus even aankijken, en als het niet stopt gewoon even terug naar de tandarts gaan.
di, 02/18/2014 - 06:47 Permalink
jasper1984

Nog even een reactie van mij...

Vandaag 2 weken geleden dat er gaatjes gevuld zijn bij de tandarts. Eigenlijk nog steeds last van een constante, zeurende pijn dus vandaag maar weer eens langs de tandarts geweest. De tandarts heeft er tegen aan getikt, de kou-test gedaan en foto's gemaakt en wat bleek....er zit een zenuw erg dicht op de vulling. Deze zorgt dan ook voor de pijn in deze tand. De tandarts twijfelt of er een WKB gedaan moet worden of dat het zich nog kan herstellen.
Afgesproken dat we het de komende twee weken weer aankijken en hopen dat het zich vanzelf 'oplost'. Wanneer het erger wordt dan zal ik toch een afspraak moeten maken om een worterkanaalbehandeling te ondergaan. :roll:
di, 02/25/2014 - 15:41 Permalink
jasper1984

Hallo lezers,

Twee weken later weer een reactie van mij. Op dit moment gaat het iets beter, ik slik geen 6 pijnstillers per dag meer maar nu zo'n 3 a 4 per dag. Ik begon ook met paracetamol 500mg maar ik merk dat ibuprofen 400mg eigenlijk veel beter helpt. Helaas word ik nog wel iedere nacht wakker van de pijn rond 05.00u, op dat moment is de pijnstiller uitgewerkt.

Het goede nieuws is in ieder geval dat de pijn niet erger geworden is en zelfs een beetje minder geworden is. Ik heb dus goede hoop dat het de komende weken alleen maar beter zal gaan. Mocht het zou zijn dat de pijn helemaal gaat verdwijnen, dan ben ik echt heel blij dat er twee weken geleden geen WKB is gestart door de tandarts.

Mijn advies is dan ook aan iedereen die meeleest. Kijk het nog even aan zolang je kan 'overleven' met pijnstillers. Ik gebruik nu precies 3,5 week pijnstillers en het ziet er naar uit dat het minder wordt.....(nooit te vroeg juichen!)

Verder wil ik even meegeven dat het fijner zou zijn wanneer er meer mensen reageren op de topics die hier worden aangemaakt. Ik zie bijvoorbeeld bij mijn topic dat er bijna 200 mensen gelezen hebben en er heeft 1 iemand gereageerd. Wanneer we elkaar helpen en ervaringen uitwisselen kan dit denk ik een hoop problemen besparen voor mensen met tandproblemen....en wellicht zelfs geld uitsparen!
di, 03/11/2014 - 14:54 Permalink
Hairspray

Hallo

Hoe is het nu met de pijn ?

Ik heb net een gaatje in mijn kies laten vullen (dicht tegen zenuw) en nu de verdoving uitgewerkt is doet het echt een helse pijn. Ik heb ook een nurofen 400 genomen en de pijn is minder, maar niet weg. Nog steeds pijnscheuren/zeurende pijn.
di, 04/01/2014 - 16:02 Permalink
jasper1984

Hoi Hairspray en Constantijn,

Sinds mijn laatste post is de pijn steeds minder geworden. Op den duur gebruikte ik helemaal geen pijnstillers meer en kon ik pijn vrij de dagen doorkomen. Bij bijten/kauwen was het nog wel gevoelig maar ik was al lang blij dat de pijn weg was.

Sinds afgelopen woensdag heb ik toch weer last gekregen van een zeurende pijn. Ik gebruik sinds woensdag dan ook weer zo'n 3 ibuprofen(200mg) per dag. Hopelijk trekt de pijn de komende dagen weer weg...

Ik hou jullie op de hoogte.
zo, 04/13/2014 - 14:39 Permalink
jackie B

Hallo Jasper1984, ik heb net je verhalen gelezen en ben erg blij met deze informatie. Bij mij is het precies hetzelfde gegaan. in de laatste maand heb ik 8 amulgaan vullingen vervangen door witte vullingen en iedere keer was er de eerste dagen niks aan de hand , terwijf daarna die vreemde pijn zich melden. kan niet eens mijn vinger der opleggen waar het vandaag komt is net of het overal aanwezig is en heb ik ook het idee dat het te maken heeft met die klemmen die gebruikt worden en het feit dat je uren in zo'n stoel ligt.ik heb het idee dat het ook een pijn is wat in de kaken aanwezig is.. Vorige week woensdag zijn de laatste 2 vullingen verwijderd en kreeg ik van de tandarts zelfs Mesulid mee. Daarom was ik ook zo blij met jouw verhaal ..Naar mijn idee is Mesulid veel te heftig en als je dan gaat lezen op het internet zie je dat het in vele landen het zelfs uit de handel is genomen.Zelf wist ik niet eens dat er dit soort pijnen konden optreden na het verwijderen van amulgaan vullingen naar witte vullingen. Ik sta nog steeds achter mijn besluit want ik wilde al jaren de amulgaan uit mijn mond maar vind het wel een fout van mijn tandarts dat ze me niet een beetje heeft gewaarschuwd , achteraf gezien kun je het beter stap voor stap doen en kijken of er wel of geen pijnen optreden..Ik ben dus heel benieuwd hoe het nu met je gaat...
wo, 03/25/2015 - 10:26 Permalink