Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Goedkope kronen zijn mogelijk in Nederland. | Tandarts.nl

Goedkope kronen is waar men steeds meer naar zoekt. In Nederland is het mogelijk om betaalbare kronen te krijgen van goede kwaliteit. Zo zijn er tandartspraktijken die kronen plaatsen voor € 320,-. De kroon is dan van metaal porselein en er wordt vijf jaar garantie gegeven.

Tandtechnische kosten

De tandartspraktijk kan deze goedkope kronen aanbieden omdat hij weinig rekent voor tandtechnische kosten. Het is namelijk zo dat de maximumtarieven in de mondzorg per behandeling zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Echter, voor tandtechnische kosten zijn geen vaste tarieven vastgesteld. Tandtechnische kosten zijn de kosten voor het vervaardigen van de kronen door een tandtechnisch laboratorium. Soms werkt een tandartspraktijk samen met een eigen laboratorium met lage tandtechnische kosten. Zo kunnen goedkope kronen worden gemaakt.

Goede kwaliteit

In Nederland zijn er mogelijkheden om goedkope kronen van goede kwaliteit te laten plaatsen. Dit zijn porseleinen kronen waarbij door de tandarts vijf jaar garantie wordt gegeven. De totale prijs die sommige tandartspraktijken rekenen voor het plaatsen van kronen is vanaf € 320,-. Het voordeel kan dus oplopen tot honderden euro’s. Bent u geïnteresseerd? Wij hebben hieronder een aantal tandartspraktijken op een rij gezet die goedkope kronen aanbieden.

Tandarts Zaandam

FineDent (Houten)

Dentallogics (De Bilt)

Vink tandtechniek (Waalre)

Buitenland

U hoeft dus niet naar het buitenland voor kronen. In Nederland is het dus ook mogelijk om betaalbare kronen te laten plaatsen waarbij u garantie krijgt van de tandartspraktijk! 

EXTRA vragen

Heb je vooraf informatie gekregen over de kosten van de behandeling?
Hoe ben je te woord gestaan door de medewerkers van de praktijk?
Ben je goed geïnformeerd aan het begin van de behandeling?
Werd je geïnformeerd tijdens de behandeling?
Kreeg je advies en instructies na de behandeling?
Hoe is het resultaat na de behandeling?
De praktijk waar ik patiënt ben, kent flexibele openingstijden
De telefonische bereikbaarheid van de praktijk?