Meest geraadpleegde zoekterm nu op één overzichtelijke pagina

Ingediend door Make Marketing Magic op ma, 07/29/2019 - 11:12

Bezoekers van Tandarts.nl konden tot voor kort via verschillende pagina’s informatie vinden over het onderwerp waar ze meer over wilden weten. Dat moest anders, vonden we. De bezoeker is gebaat bij overzicht, vooral omdat met name via de mobiel wordt gezocht.

De twee meest voorkomende zoektermen zijn nu allebei op een overzichtelijke pagina terug te vinden.

Scrollen

De toelichting op wortelkanaalbehandelingen en het behandelen van gevoelige tanden staat nu op één pagina. De bezoekers van Tandarts.nl willen graag een lange pagina met informatie, waarop ze naar beneden kunnen scrollen. Beide pagina’s kennen deelonderwerpen, waarvoor we in de tekst jumplinks hebben gemaakt. Wie daarop klikt, gaat direct naar het volgende onderwerp terwijl hij op dezelfde pagina blijft.

Dat hebben we gedaan omdat steeds minder van desktop gebruik wordt gemaakt in het opzoeken van informatie. Uw patiënt vraagt om flexibiliteit en raadpleegt informatie op de mobiel op het moment dat met de bus of trein wordt gereisd of bijvoorbeeld in een wachtrij.

Zowel voor het onderwerp wortelkanaalbehandeling als het onderwerp gevoelige tanden zijn de bijbehorende afbeeldingen en grafieken goed zichtbaar op een klein scherm zoals de mobiele telefoon.

Veelgestelde vragen

Op het drukbezochte forum van Tandarts.nl worden met regelmaat ook over deze onderwerpen vragen gesteld. Tandartsen en mondhygiënisten beantwoorden deze vragen vanuit hun eigen expertise. Op de pagina’s wordt nu naar deze vragen verwezen. Dat voorkomt onnodig dubbel antwoorden, iets wat veel werk kost en arbeidsintensief is. Een jumplink navigeert naar de veel gestelde vragen.

Dezelfde aanpak hanteren we de komende maanden in het bundelen van informatie over andere onderwerpen. We hebben nu eerst voor de twee meest voorkomende zoektermen gekozen.

Welk onderwerp mag wat u betreft als eerste worden toegelicht op één overzichtelijke pagina? Laat het ons weten door contact met Tandarts.nl op te nemen.

Auteur: K. Burgers