Tips voor eten met een pijnlijke mond

Het hebben van een zere mond is heel vervelend en je hebt dan pas in de gaten hoe fijn het is als je gewoon kan eten en drinken. Een pijnlijke mond kan vele oorzaken hebben. Denk aan tandvleesontsteking, aften, mondbranden, droge mond of kort na een tandheelkundige behandeling. Maar ook als gevolg van chemotherapie of bijwerking van bepaalde medicatie.

Iedereen ervaart wel eens pijn in de mond. Gezond eten blijft belangrijk om je lichaam te voeden en te ondersteunen bij het herstel. Een voldaan gevoel en minder pijnlijke maaltijden helpen je snel beter te voelen. Louise Witteman is diëtist met veel kennis over tandheelkunde en heeft zich hierin verdiept.

Wil je meer weten over mondbranden, aften of een droge mond, kan je ook deze links bekijken van een bevriende partner. Goed zorgen voor je mond is helpen tandbederf te voorkomen. Hierbij 5 tips om tandbederf te voorkomen en meer informatie over tandvleesontstekingen

In een uitgebreid artikel geeft Louise uitleg en tips over wat je kan doen om het eten en drinken met een pijnlijke mond aangenamer te maken en je lichaam toch goed te voeden.

In het artikel vertelt ze over de temperatuur van het eten en drinken, het bereiden van de warme maaltijd, vervanging van brood, welke groenten zijn het makkelijks te eten, wat kan je aanpassen met zuivel, vlees, kruiden en snoepgoed.

We hopen dat dit artikel je zal helpen om gezond en pijnvrij te kunnen eten en wensen je een spoedig herstel!

Artikel auteur

Team Tandarts.nl

Team Tandarts.nl

Beheer platform