Team Tandarts.nl wenst je een mondgezond 2022!

Heb je goede voornemens? Lees dan even verder voor een fijne mediterrane kijk op een gezond leven.

Het virus bepaald op dit moment voor een groot deel ons leven en vaak met grote gevolgen. We blijken afhankelijk van de grillen van Covid-19 die er lustig op los muteert. Je voornemens voor 2022 en je leefstijl heb je gelukkig wel zelf in de hand. Met kleine aanpassingen in je leefstijl boek je al veel winst. Hiermee help je jezelf en je geliefden om weerbaarder te zijn in de strijd tegen virussen als Corona. En krijg je Corona dan zijn de gevolgen minder heftig en herstel je sneller. Tot zover het serieuze gedeelte.

Op je mondgezondheid!!

Levensgenieters en leefstijl

Wat is een gezonde leefstijl? Om het kort samen te vatten hebben we gekozen voor de inzichten die zijn ontdekt in de Blue Zones. In vijf gebieden, verspreid over de wereld leven mensen langer in goede gezondheid. Er is onderzoek gedaan naar de overeenkomsten van deze gebieden waar de meeste gezonde 90 plussers wonen en velen de 100 passeren. Het zijn levensgenieters, ze houden van lekker eten, drinken wijn, zijn veel buiten en er wordt veel gelachen.  

Wij, met onze westerse leefstijl zijn van deze natuurlijke manier van leven vervreemd. Een natuurlijkere leefstijl levert je mogelijk veel gezondheidswinst en bespaart je veel zorgen, stress en geld. Dat kan ook bij ons in het westen met wat aanpassingen in ons drukke leven. Op deze pagina lees je in het kort de gemeenschappelijke factoren van de Blue Zones in handige lijstjes om te vergelijken met je eigen leefstijl. Ook ontdek je hoe je vrij gemakkelijk met wat aanpassingen ook natuurlijker en aangenamer kan leven.

Mondhygiëne opnemen in je leefstijl

Onze westerse leefstijl heeft ook invloed op de mondgezondheid. Met name voeding en stress (zie de blog van gisteren) kunnen een bedreiging zijn voor de mondgezondheid. Mondgezondheid is een belangrijke factor voor je algehele gezondheid want alles in het lichaam heeft een wisselwerking. Daarom vraagt mondgezondheid en de dagelijkse mondhygiëne in ons westerse leven meer aandacht.

Een schat aan informatie

Wekelijks publiceren we blogs met informatie, nieuwtjes en weetjes waarvan we vinden dat iedereen die moet weten. We verzamelen wereldwijd onderzoeksresultaten, kennis, publicaties en ontdekkingen. Een groeiend team professionals uit vele richtingen helpt mee om deze kennis beschikbaar te maken via de blogs en kennispagina’s. Tandarts.nl gelooft dat iedereen zelf kan kiezen wat goed is als je weet waaruit je kan kiezen. Daarom willen we als onafhankelijk platform je breed en holistisch informeren zodat jij de mondzorg kiest die bij jou past. En een goed verzorgd gebit bespaart je naast veel ellende ook tandartskosten.

Wens van Tandarts.nl voor jou

Als team Tandarts.nl wensen we je wijsheid, doorzettingsvermogen en veel plezier om je eigen leven en (mond)gezondheid ter hand te nemen. 

Namens; Janneke, Louise, Tamara, Björn, Yvonne, Alexander, Birgit, Merel, Myrna, Michiel, Aimee, Jan-Willem, Jolanda, Lela, Mina, Maaike, Milad, Jeanine, Gert-Jan, Nawal, Rebecca, Richard, Chiara, Erik, Tjerkje, Maurits, Mike, Suze en alle anderen van Team Tandarts.nl.

Artikel auteur

Team Tandarts.nl

Team Tandarts.nl

Beheer platform