Wat is de beste tandartsverzekering?

Een serie over tandartsverzekeringen                                   Nr. 1 van 4

 

De beste tandartsverzekering is voor iedereen een andere polis. Dit hangt namelijk geheel af van uw gebit en de kosten die u wilt vergoeden. De beste tandartsverzekering is een combinatie van een goede premie en de juiste vergoeding voor uw gebit.

De beste tandartsverzekering vinden

De beste tandartsverzekering vindt u door de zorgverzekering te vergelijken. Geef via de filters aan dat u tandartskosten wilt verzekeren en welke vergoeding u hiervoor wenst. U kiest het vergoedingspercentage per rekening en de maximale vergoeding per jaar. Veelal wordt gestart met een vergoeding van 75% tot een maximumbedrag van 250 euro per jaar. Hiervoor betaalt u een paar euro per maand. Uiteraard kunt u ook voor een hogere vergoeding kiezen, bijvoorbeeld 500 euro per maand en 100% vergoeding per rekening.

Hoeveel tandartskosten moet ik verzekeren?

Weet u niet precies hoeveel tandartskosten u volgend jaar kunt verwachten, dan kunt u een offerte opvragen bij uw tandarts. Moet u bijvoorbeeld een vulling laten vervangen of een wortelkanaalbehandeling ondergaan? Of wilt u liever behandelingen met een verdoving? Dan kunnen de kosten flink oplopen. De tandarts kan u een goede inschatting geven van de kosten. Op basis daarvan kiest u de beste tandartsverzekering.

Is de beste tandartsverzekering altijd de duurste?

Nee het is niet zo dat hoe meer premie u betaalt, hoe beter de dekking is. Let daarom bij het vergelijken altijd goed op. Kies niet direct de goedkoopste, maar ook niet perse de duurste. In de polisvoorwaarden leest u tevens wat er exact wordt vergoed. Verzeker ook niet meer dan nodig. Een aantal verzekeraars biedt de aanvullende en tandartsverzekering in één. Dit houdt in dat u een hogere premie betaalt, maar dat u daarbij ook recht heeft op bijvoorbeeld fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. Dit kan voordelig zijn als u ook andere aanvullende dekkingen wenst. Start hier met uw zorgverzekering 2021 te vergelijken