Tandartsverzekering van DSW

DSW heeft geen aparte tandartsverzekering. DSW biedt een aantal aanvullende verzekeringen met tandartsdekking aan, te weten AV-Standaard en AV-Top. Een AV-Standaard kost per maand € 19,75 en AV-Top kost € 32,75 per maand. Kinderen jonger dan achttien jaar hebben bij DSW dezelfde aanvullende verzekering als de verzekeringnemer en zijn gratis meeverzekerd. Er wordt geen medische selectie toegepast. Vergelijk nu de beste zorgverzekering voor u.

Geen maximum 

Deze aanvullende verzekeringen dekken de meest voorkomende vullingen, verdovingen en het trekken van tanden en kiezen helemaal. Uw jaarlijkse budget is dus niet aan een maximum gekoppeld zoals bij veel andere tandartsverzekeringen. Wel zijn voor bijvoorbeeld consulten en röntgenfoto’s een maximumaantal vastgelegd. Voor andere behandelingen, zoals bijvoorbeeld gebitsreiniging en kronen, geldt een maximumvergoeding en kan een eigen bijdrage gelden. 

Dekking behandelingen

Voor wortelkanaalbehandelingen geldt dat de behandelcodes volledig en zonder beperking in aantal worden vergoed. Dat is gunstig in vergelijking met andere tandartsverzekeringen.

Klikgebit

Bij de dekking van tandartsbehandelingen is de voorwaarde dat de vergoeding niet mogelijk is op grond van de basisverzekering. Zo worden de kosten van een klikgebit gedekt vanuit de basisverzekering, met uitzondering van de wettelijke eigen bijdrage.

Implantaten

De maximale dekking van implantaten in een kaak met tanden inclusief opbouw en kroon of brug (inclusief techniekkosten) bedraagt bij AV-Top € 450,-. Dit wordt vergoed na afronding van de totale behandeling en na indiening van de totale nota voor het implanteren en plaatsing van de kroon dan wel brug. De AV-Standaard dekt geen implantaten behandeling.

Dekking voor alternatieve geneeswijzen, optiek en fysiotherapie

De aanvullende verzekeringen van DSW bieden naast dekking voor tandheelkunde ook dekking voor alternatieve geneeswijzen, optiek en fysiotherapie. In vergelijking met andere tandartsverzekeringen die iets goedkoper zijn biedt DSW met AV-Standaard en AV-Top een goede dekking voor tandheelkunde. Afhankelijk van het individuele geval zou het een interessante keuze kunnen zijn voor een tandartsverzekering indien u ook alternatieve geneeswijzen, optiek en fysiotherapie wilt verzekeren.