Zoveel reacties op één forumitem had ik niet verwacht

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 07/01/2019 - 10:39

Mensen komen naar Tandarts.nl voor het vergaren van informatie en die bieden we hen op één van de vele pagina’s waar we behandelingen toelichten en adviezen geven.

Het forum blijkt daar een meer dan welkome aanvulling op. Bij Tandarts.nl kunnen we de forumitems van elkaar onderscheiden aan de hand van het meest gelezen item en het item met de meeste reacties.


Minder vlotte genezing

In het forumitem dat het meest wordt gelezen, praten mensen met elkaar over de vraag wanneer ze weer mogen gaan roken na het trekken van een verstandskies. Van hun behandelend tandarts krijgen patiënten het advies niet eerder dan vijf dagen na de behandeling weer met roken te beginnen. Wie toch eerder begint met roken, loopt het risico dat de doorbloeding vermindert waardoor genezing van de mond langer duurt.

Het opvolgen van dit advies blijkt voor mensen die gewend zijn iedere dag meerdere sigaretten te roken, knap lastig. Hoe kunt u hier als tandarts nu het beste mee omgaan? Heeft u er als professional misschien iets aan te voegen? Laat dan van u horen op het forum, zodat u uw expertise en advies kunt delen.

Heftige gebeurtenis

Dan is er nog een ander onderwerp dat mensen blijkt bezig te houden. Dat zien we aan het aantal reacties dat hier in de afgelopen jaren op is gegeven. Het onderwerp, dat het dragen van een kunstgebit betreft, gaat in op een heftige gebeurtenis in het leven van een patiënt. Sommige bezoekers van de website zijn genoodzaakt al op jonge leeftijd een kunstgebit te dragen en dat geeft maar weer eens aan hoe zuinig we op ons eigen gebit mogen zijn.

Het forumitem over het kunstgebit staat standaard in de top twintig van meest gelezen items en kent tegelijkertijd over de honderd pagina’s aan reacties. Mensen ervaren hinder van het kunstgebit tijdens het eten, of worstelen met het esthetische aspect ervan. Het onderwerp van het forumitem is niet voor niets ‘Help ik leef nu met een kunstgebit’.

Goed gevoel

Positief aspect aan het lezen van dit forumitem is dat mensen na verloop van tijd verheugd zijn met het dragen van het kunstgebit. Na de behandeling moeten nog enkele obstakels worden overwonnen, maar uiteindelijk kijken mensen er met een goed gevoel op terug.

Iedere maand wordt wel een nieuwe reactie op dit forumitem gegeven en dat al sinds 2010. De onderwerpen spitsen zich regelmatig toe op het eten dat het beste kan worden genuttigd na de behandeling.

Het item laat zien dat mensen waarde hechten aan een goede voorbereiding voorafgaand aan het verwijderen van tanden en kiezen en het laten zetten van een kunstgebit. Voor u als mondspecialist is het een prettige verwijzing die u patiënten kunt bieden. Bezoekers van de website kunnen hier hun verhaal kwijt en doen er tegelijkertijd kennis op. Dat dit effect heeft, bewijzen de pagina’s met honderden reacties. U kunt ook zelf een reactie geven. Dat kan door in te loggen, of u eerst te registreren op de pagina.

 

Auteur: K. Burgers