Wat uw patiënt nog niet van u weet

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 07/15/2019 - 22:16

Gemak dient de mens. Patiënten komen via een zoekmachine uit op een pagina met informatie over een mondbehandeling en willen weten met welke dichtstbijzijnde tandarts ze een afspraak kunnen maken.

Daarom hebben we een nieuwe feature voor Tandarts.nl ontwikkeld.

Het zijn de meest bekeken pagina’s op Tandarts.nl: pagina’s boordevol informatie over implantaten, parodontitis en het bleken van tanden. Ter aanvulling op de pagina’s delen implantologen en parodontologen hun expertise over de onderwerpen. Bezoekers van Tandarts.nl gaan specifiek op zoek naar de achtergrond van de behandeling. Zijn ze eenmaal bijgelezen, dan willen ze in de meeste gevallen actie ondernemen.

Die actie bestaat uit het vinden van een geschikte mondspecialist, liefst in de directe omgeving van huis of werk. Stellen we mensen in de gelegenheid direct een afspraak te maken, dan zijn ze volledig geholpen.

Oogopslag

Niet iedere specialist biedt de behandeling waarover de patiënt heeft gelezen. We willen voorkomen dat een patiënt na het lezen over een onderwerp, aan een lange zoektocht moet beginnen. Daarom biedt de nieuwe feature via een koppeling met de locatie waar de patiënt zich bevindt, een overzicht van tandartsen die de betreffende behandeling aanbieden. Wat de patiënt mogelijk nog niet van u wist, ziet hij nu in een oogopslag.

Het lezen van een informatie en de daarbij behorende zoektocht naar een specialist, vindt veelal op de mobiele telefoon plaats. Via de mobiel is het daarom mogelijk een overzicht te krijgen van bijvoorbeeld alle tandartsen die tanden bleken of implantaten plaatsen. Dankzij de button ‘Praktijken in de buurt die implantanten behandelen’ krijgen patiënten met één druk op de knop een overzicht van de tandartsen die de gewenste behandeling aanbieden, in hun regio. Een groen vinkje geeft als het ware ‘groen licht’.

Onderscheiden

Vult u uw expertise in op Tandarts.nl, dan is de kans een stuk kleiner dat u patiënten misloopt. We merken dat tandartsen deze feature waarderen. Ze weten dat mensen via een zoekmachine uitgebreide informatie kunnen krijgen en stellen het op prijs dat hun expertise daaraan gekoppeld kan worden. Het mes snijdt aan twee kanten, want patiënten wordt een zoektocht bespaard.

Voor u als specialist is het een nieuwe mogelijkheid uzelf te onderscheiden met een specialisme. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan alvast op één van de pagina’s die patiënten doorverwijst naar de button. Wanneer u de pagina raadpleegt op uw mobiel, ziet u precies hoe uw patiënt de pagina te zien krijgt. Wilt u met ons bespreken hoe ook uw praktijk zich nog meer kan onderscheiden, dan staan we u graag te woord.

Cursussen

Regelmatig wordt u in de tandheelkundige praktijk geconfronteerd met aandoeningen in de mond, het periorale gebied en de kaak. De diagnose is onduidelijk. Wat dan te doen? De cursus Mond- en kaakziekten is ontwikkeld voor tandartsen. Tijdens deze cursus krijgt u inzicht, aan de hand van uiteenlopende casussen, in de klinische presentatie van veel voorkomende en minder vaak voorkomende aandoeningen en afwijkingen in en rond de mond en het kaakbot. De cursus wordt gegeven 6 september 2019 in Almere en op 29 november 2019 in Vianen. Tandartsen kunnen zich inschrijven via de volgende links.

6 september 2019 (Almere)
29 november 2019 (Vianen)

De cursus Oncologie en de mondhygiënist is bedoeld voor mondhygiënisten en zij die hiervoor in opleiding zijn. Het doel van deze cursus is om achtergrondinformatie te geven over algemene aspecten van kanker met uiteraard speciale aandacht voor mondkanker. De cursus wordt op 5 september 2019 gegeven in Almere. Mondhygiënisten kunnen zich inschrijven voor de cursus via deze link.

De cursus Mond- en kaakziekten voor mondhygiënisten is bedoeld voor mondhygiënisten en zij die hiervoor in opleiding zijn. Het doel van de cursus is om inzicht te krijgen in de klinische en soms röntgenologische presentatie van veel voorkomende en minder vaak voorkomende aandoeningen en afwijkingen van het mondslijmvlies en het kaakbot. De cursus wordt op 28 november 2019 gegeven in Vianen. Mondhygiënisten kunnen zich inschrijven voor de cursus via deze link.

Auteur: K. Burgers