Patiënten informeren, enthousiasmeren en laten kiezen voor de praktijk die het beste bij hen past

Ingediend door admin-systeembeheer op zo, 11/01/2020 - 15:46

Tandarts.nl vernieuwde frisse homepage

Tandarts.nl wil een totaalpakket bieden voor de bezoeker en de tandartspraktijk. Doel van ons platform is de bezoeker van informatie voorzien en hem of haar kennis te laten maken met de praktijk die bij hem of haar past. Het vernieuwde platform draagt jouw praktijk aan als de beste oplossing voor bezoekers met een specifieke aandoening, vraag en behoefte of als dichtstbijzijnde locatie. 

Wat kun je als praktijkhouder zelf doen?
 


Doelgroep

Meer bezoekers op het platform, uitgebreide informatievoorziening en motivatie tot het verkrijgen van goede mondzorg. Hiermee investeren we in een toestroom van patiënten naar praktijken én bezoekers die goede mondzorg belangrijk vinden. Het platform richt zich op gemotiveerde patiënten, nieuwe patiënten en patiënten die angst ervaren en voor wie we de stap naar de praktijk kunnen verkleinen.

Dankzij de hoge indexering in Google ontvangen we nu al maandelijks 300.000 bezoekers op het platform. Dat versterkt ons in de missie betrouwbare informatie te bieden over aspecten rond mondgezondheid, aandoeningen en behandelingen, kosten, oplossingen, vragen, klachten en waarderingen. 


Praktijkpagina invullen


Het vernieuwde platform is erop ingericht om uw praktijk als oplossing aan te bieden voor de bezoeker met een specifieke vraag of achtergrond. We adviseren praktijken daarom de praktijkpagina zo compleet mogelijk in te vullen. Op die manier weet de bezoeker wat hij of zij van de praktijk mag verwachten.

Binnenkort is het platform via Google Translate in verschillende talen te raadplegen. De talen waar we mee beginnen zijn naast het Nederlands ook Duits, Frans, Engels, Spaans en Arabisch. Hiermee is het platform naast expats ook goed leesbaar voor alle nieuwe Nederlanders


Waarom nog adverteren?


Een aantal dentale ketens weet zich met een centrale marketingafdeling dankzij een landelijke dekking handig te profileren. Maar hoe zinvol is het voor deze praktijken om in stedelijk gebied tegen behoorlijke kosten te adverteren? De praktijkpagina van Tandarts.nl staat immers zonder advertentiekosten al bovenaan de zoekresultaten van de bezoeker. Tegelijkertijd zijn zelfstandige praktijken in de lokale omgeving vaak goed bekend en lijken patiënten vanzelf te komen. De website kost wellicht weinig geld en aandacht, maar levert ook niet veel op. Dat leidt tot de vraag: waarom niet voor hetzelfde geld meer bereiken? Over dit onderwerp schreven we eerder al een blog.  LAAT WERKZOEKENDEN ONLINE KENNISMAKEN MET UW PRAKTIJK.

Tandarts.nl kent een omvang van meer dan zevenduizend unieke pagina’s. Verschillende auteurs, actualiteiten, waarderingen, het gebruik van de nieuwste technieken en vijf verschillende talen maken dat de zoekmachines Tandarts.nl als geen andere website voorrang geven op andere kleine websites. 

Afweging van de bezoeker


De vaste stroom aan nieuwsberichten en het actieve forum zorgen ervoor dat zoekmachines Tandarts.nl voorrang geven boven andere, kleine websites zoals die van een tandartspraktijk. Bezoekers willen we in staat stellen een goede afweging te maken bij de keuze voor een tandartspraktijk. Onze samenwerking met beroepserkenningen, opleidingsinstituten, certificerende instellingen en databanken helpen bij het vergaren van kennis en online inzicht.


Flexpool


Het platform biedt informatie over werken en opleidingen binnen de tandheelkunde. Nieuw is dat praktijken zich voortaan gratis kunnen inschrijven voor de flexpool voor tandartsassistenten en baliemedewerkers wat we gaan uitbreiden met andere functies binnen de tandheelkunde. De flexpool is gemaakt in samenwerking met Dental Care Professionals. Het is dé oplossing voor de praktijk waar de tandartsassistente zich plotseling heeft ziekgemeld. Met één druk één druk op de knop moet het systeem werken. We vertellen er de komende maanden graag meer over.


Samenwerking met Nota Checkers 


Het is mogelijk een financiële toetsing te doen van de eigen praktijk ten opzichte van anonieme, vergelijkbare praktijken. In samenwerking met de Nota Checkers zetten we een service op om declaraties te verwerken op basis van de NZa-regelgeving. Met dit inzicht kun je jouw praktijk financieel vergelijken met andere praktijken. Dat zorgt voor zekerheid, kennis en financieel rendement.

Patiënttevredenheidsonderzoek


Tot slot kun je als praktijk het verplichte vijfjaarlijkse KNMT / KRT patiënttevredenheidsonderzoek zonder kosten uitvoeren. De module waar patiënten waarderingen schrijven, kunnen we inzetten om het vijfjaarlijkse patiënttevredenheidsonderzoek te verrichten. Zonder extra kosten of moeite verkrijg je inzicht.

De techniek achter het vernieuwde platform stelt ons in staat in de toekomst nog veel meer functionaliteiten toe te voegen zodat tandartspraktijken zich beter kunnen profileren. De praktijk app gekoppeld aan de data en informatie van Tandarts.nl is daar een goed voorbeeld van. Stap voor stap volgen uitbreidingen waar we jou als praktijkhouder telkens van op de hoogte brengen. Dat doen we via blogs,
hier wat-levert-het-vernieuwde-platform-van-tandartsnl-jouw-praktijk-op vind je de eerste terug.