Deze doelgroep vormt dertig procent van onze bezoekersaantallen

Ingediend door Make Marketing Magic op ma, 06/03/2019 - 14:34

Dit zeggen statistieken over de bezoekers van Tandarts.nl

Demografische gegevens opduiken van de mensen die een bezoek aan uw website brengen, is niet alleen maar leuk. Het biedt inzicht in de mensen die moeite doen met u in contact te komen en het laat zien op welke manier u uw communicatie nog beter op deze geïnteresseerden kunt afstemmen.

Mogelijk diept u nu onderwerpen nog onvoldoende uit die interessant zijn voor een grotere groep mensen dan u in eerste instantie denkt. Het is ook precies de reden dat we bij Tandarts.nl de statistieken zijn ingedoken.

Dertig procent van de bezoekers van Tandarts blijkt zich in de leeftijdscategorie 25-35 jaar te bevinden. Het is ook niet zo gek, als u zich bedenkt dat deze mensen met het internet zijn opgegroeid en het als vanzelfsprekend beschouwen zich online te oriënteren. Voor mensen in deze leeftijdscategorie kunnen problemen die ze ervaren met hun gebit nieuw en onbekend zijn, waardoor ze op Tandarts.nl met anderen in gesprek willen.

Nieuwe woonplaats

De groep die hier direct op volgt, is die van 35 tot 45 jaar oud. Zij vormen twintig procent van het bezoekersaantal. Het gaat hier om een groep mensen die naar verhouding het vaakst verhuist en om bijvoorbeeld een werk gerelateerde reden in een nieuwe woonplaats terechtkomen. Dat maakt dat de zoektocht naar een nieuwe tandarts of mondhygiënist wordt gestart.

Welk geslacht denkt u is het meest bedreven in onderwerpen verder onderzoeken die op de gezondheid betrekking hebben? Het vrouwelijk geslacht, inderdaad. Wij hadden hetzelfde vermoeden en de statistieken bevestigen dit vermoeden: twee derde van de bezoekers op Tandarts.nl is vrouw.

Provincies

Het bekijken van de statistieken triggerde ook onze nieuwsgierigheid naar het antwoord op de vraag vanuit welke provincies Tandarts.nl het meest wordt bezocht. Dat blijken Noord- en Zuid-Holland te zijn. In de provincies Friesland, Groningen en Drenthe worden we naar verhouding het minst geraadpleegd. In Amsterdam en Haarlem is de dichtheid wat tandartsen betreft het grootst en dat zorgt voor onderlinge concurrentie. De inwoners van deze regio hebben dan ook heel wat te kiezen en raadplegen Tandarts.nl voor een praktijk die bij hen past.

De portemonnee van mensen blijft een belangrijke raadgever, voor iedereen. Kijken we naar de kosten die mensen voor een behandeling bij de tandarts of mondhygiënist moeten maken, dan stellen inwoners van Noord- en Zuid-Holland zich daar vooraf het beste van op de hoogte.

Tarieven

Ook al mogen de praktijken niet boven de maximum tarieven zitten die de overheid heeft vastgesteld, net eronder duiken mag altijd. Ook daarom is het opvallend dat de praktijken die op Tandarts.nl staan vermeld, lang niet allemaal hun tarieven op de eigen website vermelden. Een eenvoudige oplossing is de bezoekers van uw website verwijzen naar de maximum tarieven die op Tandarts.nl staan vermeld en voor iedereen hetzelfde zijn.

Uit de laatste cijfers die we onderzochten, blijkt maar weer eens dat de eerste indruk die mensen van uw profielpagina opdoen, zwaar telt. Tachtig procent van de bezoekers komt namelijk voor de eerste keer op de website. Twintig procent is een terugkerende bezoeker en gaat bijvoorbeeld op het forum met anderen in discussie of stelt vragen aan een professional.

Bent u benieuwd hoe u uw praktijk op Tandarts.nl zo zichtbaar mogelijk maakt? Bekijk dan nog eens deze link.

Auteur: K. Burgers