Deel uw expertise en help uw patiënten verder met uw content

Ingediend door admin-systeembeheer op ma, 03/11/2019 - 11:56

Uw praktijk is niet de enige plek waar uw patiënten informatie krijgen over hun gebit of verhalen horen over behandelingen. Bij lange na niet zelfs. Op het schoolplein van de kinderen, tijdens een verjaardag of achter de computer doen mensen kennis op over andermans ervaring met een tandarts op mondhygiënist.

Op deze manier horen ze ook informatie waar ze tot voor kort misschien nog niet mee bekend waren.

Spontane vragen

Het ‘mondzorg’ gedeelte op de website van Tandarts.nl wordt geschreven door tandartsen en mondhygiënisten. Samen met hen kijken we welke onderwerpen nog kunnen worden toegelicht. Op het forum werd laatst een vraag gesteld over het sealen van de kiezen in het melkgebit van kinderen. Ouders horen van elkaar dat de laklaag bij een leeftijdsgenootje van de kinderen is aangebracht en ze vragen zich af wanneer en of dat ook bij hun kind gebeurt. Wat is precies het rendement en zijn kosten aan de behandeling verbonden? Het zijn vragen waar ouders graag een antwoord op krijgen.

Teruglezen

Het komt ook voor dat een tandarts wel iets over een onderwerp heeft laten vallen, maar dat de patiënt zich bij thuiskomst afvraagt wat de behandeling nu precies inhoudt. De content van Tandarts.nl biedt op zo’n moment uitkomst en kan uw patiënt informeren en indien nodig geruststellen.

De informatie mailen

De content die tandartsen en mondhygiënisten op Tandarts.nl plaatsen, geven een klant-en-klaar antwoord op vragen die bij patiënten in het dagelijks leven opkomen. U kunt de informatie die op het platform is te vinden, ook naar uw patiënt mailen. Op zo’n moment kan de patiënt het antwoord dat u gegeven hebt op een later moment nog eens rustig nalezen. Behalve content staat een groot aantal video’s op Tandarts.nl.

Zelf content toevoegen

Via het forum waar mensen hun vragen stellen weten we wat patiënten bezighoudt en waar zij tegenaan lopen bij vragen over hun gebit of dat van de kinderen. Het is goed om te zien dat steeds meer tandartsen en specialisten een bijdrage leveren op het moment dat ze zien dat een specifiek onderwerp nog niet is behandeld. Zo werd onlangs nog een artikel over blootliggend tandbeen toegelicht, simpelweg omdat mensen op het forum vragen bleken te hebben over het onderwerp.

Toevoegen

Ook de komende tijd blijven we ons richten op het toevoegen van content en het verbeteren van de huidige content. Is er een onderwerp waarover u uw kennis wilt delen en is er nog niets over terug te vinden op het platform? Log in op het forum en u kunt eenvoudig een item toevoegen. Natuurlijk mag u uw idee ook met ons delen via de contactpagina.

Mond- en Kaakziekten, onduidelijke diagnose wat te doen?

Regelmatig wordt u in de tandheelkundige praktijk geconfronteerd met aandoeningen in de mond, het periorale gebied en de kaak. De diagnose is niet altijd duidelijk. Wat dan te doen? Nog even aanzien, controle (hoe vaak) of verwijzen? Het kan ook zijn dat u een patiënt verwijst naar de MKA-chirurg om bevestiging te krijgen van uw vermoedelijke klinische diagnose.

Prof. Dr. J.A.G.M de Visscher en Dr. E.H van der Meij hebben een cursus Mond- en Kaakziekten ontwikkeld voor tandartsen. Tijdens deze cursus krijgt u inzicht, aan de hand van uiteenlopende casussen, in de klinische presentatie van veel voorkomende en minder vaak voorkomende aandoeningen en afwijkingen in en rond de mond en het kaakbot.

De cursus wordt gegeven op verschillende locaties en data: Eindhoven 5 april, Sassenheim 12 april, Zwolle 17 mei, Veenendaal 24 mei. Inschrijven kan op: www.mkacursus.com