Kiespijn, tandartskosten en de Voorzieningenwijzer

En dan ineens heb je ontzettende kiespijn, het zeurde al een tijdje maar je hoopte dat het vanzelf over zou gaan. Herkenbaar? En lekker zo vlak voor de vakantie, het vakantiegeld wilde je wel anders besteden dan aan de tandarts. En om met kiespijn en dozen vol paracetamol te gaan kamperen is ook geen relaxt vooruitzicht. Veel mensen kunnen uit geldgebrek niet op vakantie en gebruiken het vakantiegeld om ‘de gaten te dichten’ in de (gezins)begroting. Ook dan is een tandartsrekening een extra zorg.

De harde realiteit is dat steeds meer mensen niet kunnen rondkomen door de enorme inflatie en de stijgende energiekosten. De tandartskosten kunnen dan een extra drempel zijn om naar de tandarts te gaan bij pijnklachten. Onduidelijkheid over wat het gaat kosten helpt ook niet echt. Hier kan je lezen wat je zou kunnen doen om controle over de tandartsrekening te krijgen. Wanneer de financiële rek er zo’n beetje uit is en je moeite hebt met rondkomen, kan De Voorzieningenwijzer je helpen, zij weten de weg om de beste zorgverzekering te vinden en je financiën op orde te krijgen. Lees in dit artikel wat ze voor je kunnen doen. Geen stress meer over je financiën, dat is voor je portemonnee en voor je gezondheid een enorme opsteker. 

Wat betreft een oplossing voor de korte termijn, een kiespijnvrije zomer bijvoorbeeld, is het advies om toch even met de tandarts te bellen en je situatie uitleggen zodat de tandarts met je mee kan denken hoe het opgelost kan worden. Er is altijd een oplossing.

Artikel auteur

Team Tandarts.nl

Team Tandarts.nl

Beheer platform