Kom werken in de mondzorg

Het werken in de mondzorg is afwisselend, dynamisch en interessant.

Personeelstekort ook bij de tandartspraktijk

Steeds meer praktijken kampen met ernstig personeelstekort en zeker als het gaat om tandartsassistenten. Helaas gaat dit tekort ten koste van de continuïteit en kwaliteit van onze Nederlandse mondzorg. We willen natuurlijk allemaal naar de tandarts blijven gaan, waar we het volste vertrouwen in hebben en die goed team achter zich heeft staan. Dat laatste is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Helaas!

We hebben je nodig!

We hebben mensen nodig die bevlogen en gemotiveerd zijn. Mijn ervaring als praktijkmanager is dat we bij een vacature allang niet meer de keus hebben uit een aantal gediplomeerde en ervaren assistenten.  Hoe ziet het er nu dan uit?

Omscholen

We ontvangen op een vacature heel erg veel reacties van kandidaten die zich heel graag willen omscholen. Dit zijn vaak medewerkers afkomstig uit de zorg of horeca.  Deze kandidaten zijn heel erg gemotiveerd, weten wat hard werken is, zijn communicatief vaardig en hebben een goede werkhouding. Wat wil je als praktijk nu nog meer??  Die opgeleide “droomassistent” kunnen we wel vergeten. We moeten het dus anders aanpakken!

Basistraining tandartsassistent

Een korte basistraining tandartsassistent geeft voldoende houvast om in een praktijk aan de slag te gaan. Je leert het vak tenslotte in de praktijk. Wanneer een nieuwe medewerker enthousiast en gemotiveerd is, gaat het leren doorgaans heel snel. Het inwerken van een gemotiveerde collega is bovendien hartstikke leuk.

Een mooie start voor meer

Wanneer je eenmaal aan het werk bent als assistent zijn er mogelijkheden genoeg om jezelf te ontwikkelen binnen het vak. Je kunt bijvoorbeeld preventie assistent worden!

Inmiddels hebben we bij Dutch Dental Academy een flink aantal gemotiveerde startende assistenten getraind met een mooi resultaat. Ze hebben allemaal een baan gevonden. Van Heerenveen tot Maastricht!

Artikel auteur

Maaike van der Mee

Maaike van der Mee

Eigenaar Dutch Dental Academy