De beste zorgverzekering voor 2022 in 5 stappen – stap 1 –

Kies de beste verzekering voor jou en je gezin!

Een informatieve serie over tarieven en vergoedingen vanuit de tandartsverzekeringen met dank aan Independer.

Wel of geen tandartsverzekering afsluiten?

Stap 1/5: Geen tandartsbezoek sinds Corona?

24 % van de Nederlanders is volgens eigen zeggen sinds de corona-uitbraak niet meer bij de tandarts geweest. Dit geldt ook voor hun kinderen zegt 10 % van deze groep. Dit zijn de uitkomsten van een onderzoek van Independer, uitgevoerd door het onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht (2020). Dit blijkt niet zonder gevolgen want 37 % van deze groep mensen zegt dat dit een merkbaar slechte invloed heeft op zowel hun eigen gebit als op dat van hun kinderen.

Uitstel tandartsbezoek 

Een groot deel van de Nederlanders gaat sinds de uitbraak van de Coronacrisis niet naar de tandarts wat grote gevolgen blijkt te hebben voor de mondgezondheid. Met name jonge mensen, tussen 18 en 34 jaar, waren bang voor een coronabesmetting. In deze leeftijdsgroep zegt 21 % pas weer naar de tandarts te gaan voor een periodieke controle of probleem wanneer ze zouden zijn gevaccineerd. 17 % van deze leeftijdsgroep zegt dat ook hun kinderen sinds de uitbraak niet meer bij de tandarts zijn geweest en een controle zouden uitstellen tot na de vaccinatie. Maar liefst 47 % van de ondervraagden tussen 18 en 34 jaar zegt dat het uitstellen van het tandartsbezoek helaas merkbare gevolgen heeft voor het gebit, ook op die van hun kinderen. Inmiddels zijn veel mensen gevaccineerd en wordt de tandarts weer vaker bezocht maar het is nog niet op het niveau van voor Corona. 

Tussen 12 november en 31 december kun je overstappen van zorgverzekeraar. In sommige gevallen is het aan te raden om dan ook gelijk een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten.

Gezond gebit scheelt veel geld

Bas Knopperts van Independer: “Wij zijn geschrokken dat zoveel kinderen en volwassenen zo lang niet naar de tandarts gaan, en daar ook nog eens last van hebben. Het is zo belangrijk voor je algehele gezondheid om je gebit gezond te houden. Daarnaast werkt goed gebitsonderhoud preventief en dit zal je ook geld schelen in de toekomst omdat dure behandelingen kunnen worden voorkomen. En dat levert misschien nog eens extra voordeel op als een aanvullende tandartsverzekering misschien niet nodig is. Een overzicht van verzekeraars en de vergoedingen 2022 zie je in dit overzicht

Mensen met een gezond gebit – die weinig tandartskosten verwachten – kunnen overwegen om geen tandartsverzekering af te sluiten. Soms kun je geld besparen door tandartskosten te betalen in plaats van premie te betalen. Twee keer per jaar een consult zelf betalen is veel goedkoper dan een aanvullende tandartsverzekering. Hiermee bespaar je tientallen euro’s.”

Vergelijk en kies de beste zorgverzekering voor jou en je gezin. Beantwoord 4 vragen en je krijgt een overzicht op maat. 

banner Independer

Extraatje voor klanten van Independer

Gratis tandongevallen-verzekering voor klanten van Independer!

Een ongeluk komt altijd onverwachts en behandelingen om gebitschade te herstellen kunnen erg kostbaar zijn. Denk aan het plaatsen van nieuwe voortanden of de kosten van een beugel om tanden weer recht te zetten. Independer heeft speciaal voor hun klanten de Independer Tandongevallenverzekering ontwikkeld. Met eigen voorwaarden én gebaseerd op ervaringen van hun klanten. Een tandongevallenverzekering is een extra verzekering met een ruime dekking en heldere voorwaarden.

Er zijn al meer dan 1.000 klanten van Independer die gebruik hebben gemaakt van deze Tandongevallen-verzekering. De meesten hadden € 3.000 of minder aan kosten. Er waren ook enkele klanten die een groter tandongeval hebben gehad. Met de vergoeding tot € 20.000 heb je daarom een ruime dekking: of je nu een klein of groot tandongeval krijgt. Dat is een fijn gevoel.

Wat vergoedt de Tandongevallen-verzekering?

Deze verzekering vergoedt de tandartskosten na een ongeval. De basisverzekering vergoedt deze kosten namelijk niet voor volwassenen, alleen voor kinderen tot 18 jaar. De verzekering vergoedt alleen schade aan eigen natuurlijke tanden of kiezen. Met deze (gratis) verzekering ben je verzekerd voor tandartskosten na een ongeluk tot 20.000 euro per gebeurtenis.

Let op! De tandongevallenverzekering vervangt geen aanvullende-tandartsverzekering. Normale tandartskosten die niets met een ongeval te maken hebben, worden niet vergoed door de Tandongevallen-verzekering. 

Wat krijg je niet vergoed?

  • Tandartskosten die niets met een ongeval te maken hebben.
  • Schade aan een (gedeeltelijk) kunstgebit.
  • Zorg die nodig is door verergering van ziekten of afwijkingen, die al bestonden vóór het ongeval.
  • Letsel veroorzaakt door grove schuld, opzet of onvoorzichtigheid, zoals boksen of hockeyen zonder bitje in. Of een bierflesje openen met je tanden.
  • Letsel veroorzaakt doordat je hebt deelgenomen aan een vechtpartij, tenzij je kunt bewijzen dat je buiten je schuld erbij betrokken bent geraakt.
  • Behandeling van een tandongeval in het buitenland.
  • Kosten die verband houden met orthodontie.
  • Het verplicht of vrijwillig eigen risico voor kaakchirurgie.
  • Letsel veroorzaakt door vechtsporten.
  • Kosten van een ongeval dat plaatsvond nadat je overmatig alcohol had gebruikt.

Hoe vraag je de Tandongevallen-verzekering aan?

De Tandongevallen-verzekering krijg je automatisch gratis erbij als je een zorgverzekering bij Independer afsluit. Heb je op dit moment nog een lopende zorgverzekering die je na 2012 bij Independer hebt afgesloten? Dan heb je van Independer een e-mail ontvangen waarin je kunt aangeven dat je graag de Tandongevallen-verzekering wilt hebben.

Hoe zit het als ik al een gratis Tandongevallen-verzekering van Independer heb, maar niet overstap in 2022?

Uiterlijk 4 weken voor het eind van het jaar laat Independer haar klanten via e-mail weten hoe het met de gratis Tandongevallen-verzekering zit in 2022.

Klik hier voor de voorwaarden van de gratis tandongevallen-verzekering.

 

De beste zorgverzekering voor 2022 in 5 stappen - stap 1 - Over niet naar de tandarts gaan sinds corona.

De beste zorgverzekering voor 2022 in 5 stappen - stap 2 - Tandartsverzekering wel/niet voordelig?

De beste zorgverzekering voor 2022 in 5 stappen - stap 3 - Over tanden bleken, wel/geen vergoedingen.

De beste zorgverzekering voor 2022 in 5 stappen - stap 4 - Over implantaten

De beste zorgverzekering voor 2022 in 5 stappen - stap 5 - Tandartstarieven & tandartsverzekering.

Vergelijk en kies de beste zorgverzekering voor jou en je gezin. Beantwoord 4 vragen en je krijgt een overzicht op maat.

Banner Independer

 

 

Artikel auteur

Team Tandarts.nl

Team Tandarts.nl

Beheer platform