Donny Roelvink heeft spijt van wegslijpen tanden: ’Superstom"

 ANP/HH Overgenomen uit de Telegraaf 29/11/21

Donny Roelvink heeft spijt dat hij zijn tanden heeft laten wegslijpen in ruil voor zogenoemde facings.

De zoon van zanger Dries Roelvink vindt het achteraf ’superstom’ en roept zijn volgers op vooral niet zijn voorbeeld te volgen.

Donny Roelvink
Met dank aan Donny voor het ter beschikking stellen van deze foto. 

„We zijn allemaal mensen, we maken allemaal wel eens fouten. Ook ik ben een mens, en ik maak ook wel eens fouten. Maar je moet ook je fouten toe kunnen geven”, zegt Roelvink in een video in zijn Instagram Stories. „Ik heb destijds, toen ik die behandeling heb gedaan, een fout gemaakt. Ik was heel naïef, heel eigenwijs en heb niet goed m’n research gedaan. Ik dacht: ’ah joh, komt wel goed, laten we het gewoon lekker doen’. Achteraf heb ik daar heel veel spijt van.”

Roelvink heeft door de behandeling nu allerlei complicaties aan zijn tanden. Volgens hem heeft de tandarts hem ’op het nippertje’ kunnen redden voor het nog erger werd met ’infecties en dat soort dingen’.

Research

„Het enige wat ik nog kan doen is mijn volgers hiervoor behoeden”, vindt Roelvink. „Ik heb veel volgers. Daarmee vergeet ik soms dat ik ook een voorbeeldfunctie heb en ook jonge kijkers heb die dit allemaal zien en tegen die wil ik vooral zeggen: doe altijd je research.” Roelvink raadt mensen die nadenken over het zetten van facings aan om eerst te praten met hun tandarts.

Roelvink zei vorig jaar juli nog in Op1 dat hij de behandeling zo weer zou doen. Een tandarts, die ook aan tafel zat, waarschuwde hem toen dat uiteindelijk 15 procent van zijn tanden afsterft door de ingreep. De realityster moest toegeven dat hij dat niet wist, maar zelfs met die kennis op zak toch het risico had genomen.

Bij het plaatsen van facings wordt een dun schildje van composiet of porselein op een tand of kies gezet. Daarvoor moeten dan eerst de echte tanden deels worden weggeslepen.

 

Artikel auteur

Team Tandarts.nl

Team Tandarts.nl

Beheer platform