Mondzorg wordt steeds vaker uitgesteld i.v.m. de kosten.

 

Ook dit is een gevolg van de Corona maatregelen.

Zeker één op drie Nederlanders blijkt soms af te zien van mondzorg of deze uit te stellen vanwege de kosten. Én dan te weten dat een gezond gebit en tandvlees mede aan de basis staat van een goede weerstand tegen (welvaart-) ziektes, virussen en obesitas. Meer dan ooit is mondhygiëne en mondzorg belangrijk om je weerstand opperbest te houden of te krijgen.

Al eerder dit jaar publiceerde tandarts.nl een nieuwsbericht over de sociaaleconomische factoren die een grote kloof in de mondgezondheid hebben gecreëerd tussen rijkere en armere delen van de Wereldbevolking. En dit dreigt te worden verergerd door de huidige Covid-19 pandemie. 

Ook in Nederland is de financiële situatie bij veel mensen veranderd door de Corona maatregelen. Velen zijn hun baan kwijt of het bedrijfsinkomen is stilgevallen wat in veel huishoudens flinke stress geeft. Het uitstellen van mondzorg of bezuinigen op de mondhygiëne is een risico voor je algehele gezondheid omdat je weerstand meteen verminderd bij ontstekingen in je mond. Dat is al een feit bij bloedend tandvlees. Als je kijkt naar de levensstijladviezen die een grote groep artsen en specialisten in de brandbrief aan de overheid hebben gestuurd dan is stress óók een risicofactor die de weerstand om zeep helpt.

Misschien is het een goed idee om de verzekeringen te vergelijken en te onderzoeken of een aanvullende tandartsverzekering. Op tandarts.nl kan je, naast informatie over mondgezondheid door professionals ook adviezen vinden wat je thuis kan doen waar weinig kosten aan verbonden zijn.

Wat veel mensen nog niet weten is dat een groot deel van de tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed door de basisverzekering zonder het eigen risico aan te hoeven spreken

Weet ook dat als je nu (tandheelkundige) zorg overslaat je later voor hogere kosten én ongemak kan komen te staan. Zorg goed voor jezelf!

 

Tip van tandarts.nl; Voor wat je zelf kan doen om je leefstijl te verbeteren, kijk op https://www.jeleefstijlalsmedicijn.nl voor praktische tips en uitleg!

Lees ook de serie over zorgverzekeringen en aanvullende verzekeringen Deel 1 "Wat is de beste verzekering"
 

Artikel auteur

Team Tandarts.nl

Team Tandarts.nl

Beheer platform