Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Onderzoek: goede mondhygiëne van groot belang | Tandarts.nl

Een Fins onderzoek toont aan dat een goede mondhygiëne van veel groter belang is voor de algemene gezondheid dan eerder bekend was. En dat onbehandelde tandinfecties ernstige gezondheidsschade of zelfs de dood kunnen veroorzaken. De onderzoekers van de universiteit van Tampere in Finland hebben vastgesteld dat het cerebrale embolie van patiënten met een beroerte DNA van orale pathogenen bevat. Het artikel is gepubliceerd in de Journal of American Heart Association.

Onderzoek naar bacteriën in mond

De studie maakt deel uit van een onderzoeksproject aan de universiteit van Tampere, dat al tien jaar onderzoek doet naar de effecten van bacteriële infecties bij de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. De resultaten van de studie toonden aan dat een grote hoeveelheid DNA van streptococcus viridans - normale bacteriën in de mond - werd gevonden in cerebrale trombi in vergelijking met normale bloedmonsters van dezelfde patiënten.

Zie Dentistry.co.uk

EXTRA vragen

Heb je vooraf informatie gekregen over de kosten van de behandeling?
Hoe ben je te woord gestaan door de medewerkers van de praktijk?
Ben je goed geïnformeerd aan het begin van de behandeling?
Werd je geïnformeerd tijdens de behandeling?
Kreeg je advies en instructies na de behandeling?
Hoe is het resultaat na de behandeling?
De praktijk waar ik patiënt ben, kent flexibele openingstijden
De telefonische bereikbaarheid van de praktijk?