Wereld Kanker Dag 2019 | Tandarts.nl
Op maandag 4 februari 2019 is het Wereld Kanker Dag. Wist u dat mondkanker één van de tien meest voorkomende kankers wereldwijd is? Mondkanker komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen en het openbaart zich meestal op de leeftijd van 60 jaar. Vroegtijdige opsporing is essentieel om deze ziekte te bestrijden. Tot 70% van de orale kankers wordt voorafgegaan door orale laesies, zoals aanhoudende rode of witte plekken in de mond, met name op de tong, de binnenkant van de wangen en de mondbodem.

Roken en alcoholgebruik

Roken en alcoholgebruik zijn de belangrijkste risicofactoren voor mondkanker. Deze gewoonten leiden samen tot een 35-voudige toename van het risico om mondkanker te ontwikkelen.

Preventie is de sleutel

Preventie is de sleutel om deze ziekte te ontdekken en te behandelen. Om tandheelkundige professionals te begeleiden en de preventie van deze ziekte te verbeteren, hebben de FDI World Dental Federation en Sunstar, een bedrijf in de gezondheidszorg, een handleiding voor de praktijk ontwikkeld om mondkanker te voorkomen en te behandelen.

Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de pagina over mondkanker