Noord-Holland heeft de meeste tandartspraktijken

De hoogste dichtheid van tandartspraktijken komt voor in de provincie Noord-Holland, namelijk 2.713 inwoners per tandartspraktijk. Met name de regio Amsterdam-Haarlem kent veel tandartspraktijken. Het laagst is de dichtheid in de provincie Drenthe (3.761 inwoners per tandartspraktijk). Volgens www.tandarts.nl is op 1 juni 2016 de gemiddelde dichtheid in Nederland  3.304 inwoners per tandartspraktijk.

Helft tandartspraktijken in Drenthe neemt nieuwe patiënten aan 

In Drenthe neemt slechts de helft van de tandartspraktijken nieuwe patiënten aan, namelijk 53%. Dat is het laagste percentage van Nederland, zie de tabel hieronder. Voor mensen die in Drenthe een tandartspraktijk zoeken die nog nieuwe patiënten aanneemt is het extra lastig: er zijn relatief weinig tandartspraktijken en de tandartspraktijken die er zijn, nemen vaak geen nieuwe patiënten aan!

 

% praktijken dat nieuwe patienten aanneemt

Drenthe 53%
Flevoland 63%
Friesland 58%
Gelderland 59%
Groningen 55%
Limburg 64%
Noord-Brabant 62%
Noord-Holland 58%
Overijssel 55%
Utrecht 61%
Zeeland 53%
Zuid-Holland 63%

Zoek een tandarts 

“Mensen in de regio Amsterdam-Haarlem hebben geen moeite om een tandartspraktijk te vinden, maar mensen die verhuizen naar Drenthe zullen even de tijd moeten nemen om een geschikte tandartspraktijk te vinden”, aldus www.tandarts.nl. Op de vergelijkingssite www.tandarts.nl staat aangegeven welke tandartspraktijken nog nieuwe patiënten aannemen.