Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
‘Gevaren van tandvleesontsteking worden onderschat’ | Tandarts.nl

Dat we gaatjes in tanden en kiezen krijgen, is een welvaartsziekte: we eten te veel suiker. Maar met tandvleesontsteking kampt de mensheid al sinds de oudheid. De ziekte is niet alleen gevaarlijk voor onze tanden, maar ook voor de rest van onze gezondheid. Een onderschat risico, menen Frank Abbas en Arie Jan van Winkelhoff,  hoogleraren aan de Rijksuniversiteit Groningen/UMCG. ‘Alleen tandenpoetsen is niet genoeg.’

Veel suiker is slecht voor onze tanden, dat weten we allemaal. Maar in onze mond loert nog een groter gevaar, waarover veel mensen maar weinig weten: chronische tandvleesontsteking. Bijna een derde van de algemene bevolking lijdt eraan, veelal onbewust. Bij zo’n tien tot vijftien procent van de bevolking neemt het ernstige gevolgen aan. Er moet meer aandacht komen voor de aandoening, vinden Frank Abbas en Arie Jan van Winkelhoff. En niet alleen om tanden en kiezen te beschermen. Want tandvleesontsteking kan bijdragen aan tal van andere medische klachten. Tot reuma, hartklachten en vroeggeboorte aan toe.

Lees verder op: http://www.rug.nl/news-and-events/people-perspectives/opinie/2009/opinie09_25

EXTRA vragen

Heb je vooraf informatie gekregen over de kosten van de behandeling?
Hoe ben je te woord gestaan door de medewerkers van de praktijk?
Ben je goed geïnformeerd aan het begin van de behandeling?
Werd je geïnformeerd tijdens de behandeling?
Kreeg je advies en instructies na de behandeling?
Hoe is het resultaat na de behandeling?
De praktijk waar ik patiënt ben, kent flexibele openingstijden
De telefonische bereikbaarheid van de praktijk?