Rechter stelt tandartsen in ongelijk

De regering mag op 1 januari 2013 het experiment met de vrije tandartstarieven stopzetten. Dat heeft de Haagse rechtbank bepaald in een kort geding dat de tandartsen tegen de Staat hadden aangespannen.

De voorzieningenrechter is van mening dat het niet volgen van de voorhangprocedure een zaak is tussen de minister en het parlement, en dat de stopzetting van het experiment wel vragen oproept maar niet onmiskenbaar onrechtmatig is.

Lees bijvoorbeeld verder op: http://nos.nl/artikel/417730-rechter-stelt-tandartsen-in-ongelijk

Tandarts.nl had niet verwacht dat deze rechtzaak een succes zou worden. Een rechter zal zich nu eenmaal niet snel bemoeien met een politiek besluit. Het is jammer dat weeffouten in de invoering tot deze uitkomst hebben geleid.

De tarieven van 2012 zijn nu eenmaal nauwelijks te vergelijken met 2011 en het stopzetten van het experiment was voorbarig. Een echte evaluatie zou pas na meer dan een jaar hebben gekund en aanpassen zonder stopzetten had een serieuze mogelijkheid moeten zijn.

Nu heeft iedereen er ontzettend veel tijd en ook geld ingestoken en is de tandheelkundige consument in verwarring gebracht en tevens ook de dupe geworden van duurdere aanvullende verzekeringen met lagere vergoedingen.