Schippers: tandarts voor kinderen wel vergoed

Door redacteuren Rinke van den Brink en Hugo van der Parre

Minister Schippers houdt vast aan de volledige vergoeding van de tandartsrekeningen voor kinderen en gehandicapten. Alle grote zorgverzekeraars - behalve Menzis - vergoeden sinds 1 januari vaak maar een deel van die rekeningen. Ook de Tweede Kamer wil niets weten van bijbetalingen voor mondzorg voor de jeugd en de gehandicapten.

Minister Schippers laat schriftelijk vanuit San Francisco weten dat er geen bijbetalingen komen voor de tandarts voor kinderen en gehandicapten. "Bijbetalingen voor iets dat in basispakket zit, zijn uitgesloten. Als de tandartsen er qua prijzen een potje van maken, is het snel afgelopen met het experiment met de vrije tandartsprijzen."
Geen drempels

Sinds 1 januari mogen de tandartsen zelf hun tarieven vaststellen. Een deel van de tandartsen heeft de prijzen fiks verhoogd.

De mondzorg voor de 3,5 miljoen kinderen onder de achttien en enkele honderdduizenden geestelijk en lichamelijk gehandicapten valt onder de verplichte basisverzekering.

Die is daar ooit in opgenomen om te zorgen dat er geen financiële drempels zouden zijn voor tandartsbezoek door kinderen. Kinderen kunnen nu eenmaal niet zelf kiezen of zij wel of niet een aanvullende verzekering voor de tandarts afsluiten. Via de achterdeur dreigden er nu wel financiële drempels te komen voor de mondzorg voor kinderen.

Lees verder op:

http://nos.nl/artikel/330205-schippers-tandarts-voor-kinderen-vergoed.html