Tandartspraktijken behandelen ALLEEN spoed en pijnklachten indien u geen koorts hebt en/of verkouden bent.
De volgende praktijken zijn open voor spoed, pijnklachten en kinderen. Op afspraak kunt u terecht bij o.a.: Dental 365 in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. Karel Tandartsen (Rotterdam) & Mondzorg Centrum Utrecht.
-- Verwijzing naar nieuws bericht 25 Maart "Handreiking spoedbehandeling" --
Inspectie sluit 5 tandartspraktijken | Tandarts.nl

Vijf tandartspraktijken in Noord-Holland moeten met onmiddellijke ingang hun praktijk sluiten. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is de veiligheid van de patiënt er in het geding.

Bij controles bleek dat er veel fout gaat bij het steriliseren en desinfecteren van instrumenten en dat vuile en schone instrumenten er door elkaar liggen. Ook staat er röntgenapparatuur die niet is aangemeld bij het ministerie.

Verder is er onvoldoende aandacht voor persoonlijke hygiëne en beschermingsmiddelen, zoals het dragen van stevige huishoudhandschoenen bij het reinigen van instrumenten.

Accres

Het gaat om vijf tandartspraktijken in Purmerend, Den Helder en Medemblik. Drie ervan vallen onder de koepel Accres. Om organisatorische redenen heeft Accres zijn twee andere praktijken, in Anna Paulowna en Hippolytushoef, nu zelf gesloten.

Aanleiding voor de inspecties waren de resultaten van eerdere controles bij de tandartspraktijken. Toen bleken de Accres praktijken niet te voldoen aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg. Ondanks toezeggingen zijn de noodzakelijke verbeteringen niet of nauwelijks doorgevoerd.

Lees verder op NOS.nl