Tot en met 28 april behandelen tandartspraktijken ALLEEN spoed en pijnklachten indien u geen koorts hebt en/of verkouden bent.
De volgende praktijken zijn open voor spoed, pijnklachten en kinderen. Op afspraak kunt u terecht bij o.a.: Dental 365 in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. Karel Tandartsen (Rotterdam) & Mondzorg Centrum Utrecht -Tandarts Zaandam Westzijde 212. - Mondzorg Lingewijk Gorinchem -
-- Verwijzing naar nieuws bericht 25 Maart "Handreiking spoedbehandeling" --
Tandartsen zien kunstgebit uitsterven | Tandarts.nl

AMSTERDAM - Steeds meer Nederlanders worden oud met hun eigen gebit. In 1990 had bijna een kwart (24 procent) van de bevolking geen eigen tanden meer, in 2009 was dat teruggelopen naar twaalf procent. Dat meldt de Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde dinsdag.

Het percentage kunstgebitdragers in de leeftijdsgroep van 45 tot 65 jaar daalde van 37 naar 12 procent en bij 65-plussers van 70 naar 41 procent.

In het verleden werden tanden en kiezen vaak op relatief jonge leeftijd routinematig getrokken, waarna een kunstgebit werd aangemeten. In de jaren zestig ontstond het besef dat er iets gedaan moest worden aan de slechte gebitstoestand van veel Nederlanders, aldus de beroepsvereniging van tandartsen.

Er kwamen publiekscampagnes, schooltandartsen en tandpasta's met fluor. Tandartsbezoek werd gestimuleerd en Nederlanders begonnen hun tanden serieuzer te poetsen. Met resultaat.

Bron: Nu.nl