Hoe kies je een tandartsverzekering?

Heb jij al een nieuwe zorgverzekeraar gekozen? Tot en met 31 december is het mogelijk om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Het kan hierbij handig zijn om een tandartsverzekering te kiezen. In dit artikel leggen we uit wanneer het voor jou handig kan zijn.

Wat wordt vergoed?

De meeste tandartsverzekeringen vergoeden een deel van de kosten van de volgende behandelingen:

  • Controles en preventieve zorg
  • Vullingen
  • Laten trekken van kiezen
  • Mondhygiëne
  • Bruggen, kronen en andere behandelingen
  • Foto's

Er zijn ook tandartsverzekeringen die de kosten van orthodontie (beugels) vergoeden. Deze verzekeringen zijn vaak duurder dan andere tandartsverzekeringen.

Een tandartsverzekering kan een goede manier zijn om onverwachte hoge tandartskosten te voorkomen. Bij het afsluiten van een tandartsverzekering is het belangrijk om op de dekking, het eigen risico en de premie te letten. Het is echter niet voor iedereen interessant om een tandartsverzekering af te sluiten. Wanneer je namelijk een gezond gebit hebt, is het bedrag dat je betaalt aan premie vaak hoger dan als je los betaalt voor een controle. Zo kost een controle slechts € 26,75 en gebitsreiniging slechts € 15,78. Met een tandartsverzekering van €10 euro per maand ben je dus meer kwijt als je 2x per jaar naar de tandarts gaat.

Keuzehulp voor tandartsverzekering

Heb jij geen idee of je wel of geen tandartsverzekering moet afsluiten? Zorgkiezer heeft een keuzehulp gemaakt. Zo weet je binnen 1 minuut of het voor jou financieel voordelig kan zijn om wel of geen tandartsverzekering te kiezen. De keuzehulp vind je hieronder:

keuzehulp verzekering

Zorgverzekering in 2024

Wil jij een zorgverzekering in 2024 afsluiten? Dan kan je gebruikmaken van een vergelijkingssite. Hierbij zie je direct welke zorgverzekeraar voor jou de beste keuze is. Zo kan je filteren op prijs, dekking en of je volledige of beperkte ziekenhuiskeuze wilt. Ook kan je aangeven of je een lage of hoge eigen risico wil, bij een hoog eigen risico krijg je korting op je premie. Hierdoor weet je zeker of je een goede keuze maakt om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar.