Waarom moet je aandacht besteden aan tandvleesgezondheid?

We weten allemaal hoe belangrijk het is om ons gebit goed te blijven verzorgen. Vanaf jongs af aan hebben we geleerd om drie keer per dag netjes te poetsen. Maar ook op latere leeftijd zijn we gestart met extraatjes voor een nog betere verzorging, zoals flossen en spoelen. En dat het enorm belangrijk is om goed te letten op de tandvleesgezondheid, is niet zo gek. We hebben een aantal belangrijke punten van aandacht voor je op een rijtje gezet in dit blog.

De kleur van het tandvlees bepaalt al voor een erg groot deel de gezondheid van het gebit

Wist je dat de kleur van het tandvlees al voor een erg groot deel de gezondheid van het gebit bepaalt? Je kunt de tandvleesgezondheid op een aantal dingen baseren. Zo moet het tandvlees altijd een gezonde roze kleur hebben, niet terugtrekken en natuurlijk niet bloeden. Dit is net even wat makkelijker te bereiken met bijvoorbeeld een GUM tandenborstel. Want heb je te maken met bloedend tandvlees, dan is het de hoogste tijd om de hygiëne een boost te geven. Een goede tandvleesgezondheid zorgt daarnaast voor een zelfverzekerd gevoel en een frisse adem.

Door het tandvlees (en je tanden) goed te verzorgen, voorkom je vervelende bezoekjes aan de tandarts

Eens per jaar moeten we er allemaal aan geloven. Door een bezoek te brengen aan de tandarts, krijg je keer op keer weer de bevestiging dat je tandvleesgezondheid helemaal in orde is. Het laatste waar je op zit te wachten, is dat je te horen krijgt dat je een gaatje hebt of dat er een andere behandeling uit moet worden gevoerd. Deze problemen behoren gelukkig tot het verleden door iedere dag goed voor je eigen gebit te zorgen. 

Stap over op elektrisch poetsen en gebruik de beste tandpasta

En hoe je het beste voor je eigen gebit kunt zorgen, is eigenlijk helemaal niet zo lastig. Probeer altijd elektrisch te poetsen en gebruik daarnaast ook tandenstokers van bijvoorbeeld GUM, zodat het tandplak effectief en goed kan worden verwijderd. Ook weet je door de indicator van een elektrische tandenborstel meteen hoe lang je moet poetsen. En op het gebied van de tandpasta? Investeer in een product met een lekker smaakje, zodat het poetsen helemaal niet zo vervelend is. Door op een consistente manier om te gaan met een goede tandvleesgezondheid, kun je in een mum van tijd al erg veel verschil merken.

Deze blog is een bijdrage van onze bevriende partner Sunstar, o.a. bekend van de rubberen tandenstokers en hoog kwaliteit tandenborstels van het merk GUM .