Waarom voor velen een tandartsverzekering nuttig kan zijn

 

Veel mensen twijfelen of ze een tandartsverzekering moeten afsluiten of niet. Een tandartsverzekering is een aanvullende verzekering die je kunt afsluiten bovenop jouw basisverzekering. Voor een tandartsverzekering betaal je wellicht wat extra in de maand, maar dat betekent wel dat je ook extra bent verzekerd. Hieronder vertellen we je waarom je baat kunt hebben bij een tandartsverzekering.

Wat vergoedt de basisverzekering aan tandartskosten?

De basisverzekering vergoedt natuurlijk het een en ander. Zo worden bijvoorbeeld de afspraken bij de huisarts vergoed en kun je bepaalde medicatie krijgen vanuit de basisverzekering. Maar, hoe zit het met de tandarts? We snappen dat je je dit afvraagt voordat je een aanvullende tandverzekering gaat afsluiten.

Tot je achttiende word je voor de meeste behandelingen die de tandarts uitvoert, vergoed. Denk daarbij aan het vullen van gaatjes en het laten maken van een röntgenfoto. Helaas moet je voor deze kosten als volwassene wel zelf opdraaien. Hier zitten wel een paar uitzonderingen tussen, maar in de meeste gevallen moet je wel zelf je portemonnee openen. Denk bijvoorbeeld aan de tandartsafspraak zelf, het reinigen van het gebit door de mondhygiënist of het vullen van een gaatje. Wanneer je zonder aanvullende tandverzekering een bezoekje brengt aan de tandarts én wanneer blijkt dat er het een en ander moet gebeuren, kunnen de kosten dus hoog oplopen.

Kijk naar jouw behoeften

Een tandartsverzekering afsluiten is dus geen overbodige luxe. Toch is het belangrijk om bij jezelf af te vragen of jij ook baat hebt bij een tandartsverzekering. Heb jij bijna geen gebitsklachten en ga je altijd met vlag en wimpel door de tandartsafspraak? Vaak is het dan niet nodig om een tandartsverzekering af te sluiten, aangezien je dan meer betaalt voor de premie dan voor de tandarts zelf. Toch zitten onverwachtse kosten in een klein hoekje. Een pijnlijke kies of een gaatje kan natuurlijk iedereen overkomen en voor deze kosten moet je zonder tandartsverzekering zelf opdraaien. Reken daarom voor jezelf uit of het uitkan om jezelf te verzekeren of niet.

Verschillende soorten tandartsverzekeringen

Het is goed om te benoemen dat er verschillende soorten tandartsverzekeringen zijn. Je kunt namelijk zelf bepalen in hoeverre de zorgkosten vergoed worden. Bovendien kunnen de verschillende aanvullende verzekeringen ook veranderen per basisverzekering. Zorgverzekeraars vergelijken inclusief hun aanvullende verzekeringen is daarom erg belangrijk, zodat je precies weet bij welke zorgverzekeraar jij jezelf het beste en goedkoopste kunt verzekeren. Zo sta je niet voor verrassingen.