Ingediend door admin-systeembeheer op di, 07/14/2015 - 14:22

Klachtregeling, voor problemen met uw tandarts

Klachtregeling tandarts

Problemen met uw tandarts?
Ontevreden over uw tandarts?
Teleurstellingen?
Klachten?

Wat kunt u zelf doen?

  • Bespreek het probleem, uw teleurstelling met uw tandarts, blijf er niet mee lopen.
  • Als uw tandarts niet adequaat reageert, een klacht of opmerking niet als gratis advies accepteert, maak dan beleefd en vasthoudend duidelijk dat het u ernst is.
  • Helpt dat niet, schrijf uw probleem kort en duidelijk op, stuur het naar de tandarts en geef hem een redelijke termijn om te reageren.
  • Als hij of zij niet binnen de termijn reageert, dan kunt u met uw voeten stemmen en uw heil anders zoeken (afhankelijk van de kwestie). Vraag dan of hij of zij u een kopie van het dossier aan u stuurt en meld de reden van uw vertrek. Dat lucht U op, en hij of zij leert er van. Ontneem hem / haar dat leermoment niet.
  • Zit de kwestie zo hoog dat stemmen met de voeten niet het middel is, vraag hem / haar dan schriftelijk bij welke klachtencommissie hij of zij is aangesloten en naar het adres. Er zijn twee beroepsorganisaties: de KNMT. Informeer bij die adressen over de procedure aldaar. Zet uw klacht zo duidelijk en zakelijk mogelijk op papier en zorg dat u documentatie en correspondentie in kopie bij de hand heeft.
  • U stelt het behoud van de meestentijds uitstekende relatie met uw tandarts op prijs, maar wilt u een oplossing voor het probleem dan is er de mogelijkheid van mediation. Beide partijen moeten voor deze wijze van bemiddeling wel voelen en er vrijwillig aan meewerken. Onder begeleiding van een mediator lossen beide partijen als het ware hun probleem zelf op. Voordeel: geen schade aan de relatie.

Mocht u er met uw tandarts niet uitkomen dan is het zoals reeds eerder vermeld mogelijk een klacht in te dienen bij de beroepsorganisatie waar de tandarts bij is aangesloten. Over het algemeen is dit de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Tandheelkunde of de Associatie Nederlandse Tandartsen.

Het is ook mogelijk om met uw klacht naar het medisch tuchtcollege te stappen.

Beroepsverenigingen KNMT

Mocht u op zoek zijn naar de  beroepsvereniging van tandartsen dan kunt u de onderstaande links gebruiken.

Klachten regeling KNMT

Website voor patiënten over klachten KNMT

Klacht indienen:[web formulier]