Tanden bleken thuis, tanden witter maken.

Ingediend door admin op wo, 10/28/2015 - 09:11

Tanden bleken thuis. Wat u moet weten om stralende wittere tanden te krijgen. 

 

Als je kiest voor het bleken van je tanden thuis is het belangrijk dat je vooraf bij de tandarts een passend bitje of ‘lepel’ laat maken. 

 

In dit artikel krijgt u meer informatie over het veilig thuisbleken van je gebit.

Thuisbleken met een bleeklepel

Een andere methode van bleken gebeurt met een bleeklepel in combinatie met bleekgel. Hieronder een wijze waarop de behandeling stapsgewijs uitgevoerd wordt.

  • Bij uw eerste bezoek aan de tandarts worden er afdrukken van uw gebit genomen.
  • Deze afdrukken worden daarna in gips uitgegoten.
  • De tandtechnieker kan dan op het gipsmodel een (flexibele) kunststof lepel met ruimte voor de bleekgel maken.

Gipsmodel met ruimte voor bleekgel (blauwe vlakken) met de daarop passende bleeklepel

  • Bij uw tweede bezoek krijgt u na instructie, de bleeklepel en de bleekgel mee naar huis.
  • Na het aanbrengen van de bleekgel en het in doen van de lepel kan er begonnen worden met bleken.

Op de vlakken aan de wang/lipzijde van de lepel wordt de bleekgel aangebracht

  • Hou de lepel voor het beste resultaat wel een aantal (drie tot zes) uren in.
  • Dat kan overdag, 's avonds, maar ook 's nachts wanneer u slaapt.
  • Gemiddeld is na één tot vier weken duidelijk resultaat te zien, in het geval met ernstige verkleuringen dan zal langer gebleekt moeten worden.

Wetgeving bleken

Sinds 2012 geldt aangepaste wetgeving voor tanden bleken. Tandbleek producten die maximaal 0,1% waterstofperoxide bevatten, zijn vrij beschikbaar op de consumentenmarkt. Agressieve bleekmiddelen mogen niet meer worden toegepast op grond van de wetgeving. Alleen een tandarts mag bleekgel toepassen waarin een hoge concentratie van waterstofperoxide zit. Indien u een bleekbehandeling overweegt, dan raden wij u aan om dit met uw tandarts of mondhygiënist te bespreken.

Bleektandpasta en verkleuringen

Er zijn tandpasta’s met bleekmiddelen die voorspellen de tanden witter te maken. Uit de wetenschappelijke literatuur blijkt dat deze tandpasta's waarschijnlijk beter in staat zijn om het ontstaan van nieuwe verkleuringen te verminderen dan uw tanden duidelijk zichtbaar witter te maken. De hoeveelheid waterstofperoxide in de tandpasta is te gering om tanden te bleken.

U kunt uw tanden laten bleken door uw tandarts, maar tegenwoordig zijn er ook whitening producten voor thuisgebruik die uw tanden en tandvlees niet beschadigen en uw tanden een mooie tint bezorgen. Kies bijvoorbeeld voor een effectieve whitening tandpasta. Dit type tandpasta zal uw verkleuringen verwijderen en zal bij dagelijks gebruik uw tanden blijvend laten stralen.

 

Voor 14,95 heb je al een setje om thuis je tanden te bleken. Bij de webwinkel https://www.tandenborstel.com/mondverzorging/dagelijkse-mondverzorging/whitening/everbright-charcoal-whitening-kit-voor-wittere-tanden/  Hier een hyperlink met korte tekst kan je b.v.de whitening set van Everbright bestellen. 

 

Een behandeling voor het bleken van je tanden door de tandarts of het zelf thuis bleken met behulp van de tandarts wordt niet vergoed door de verzekeraars. De prijzen zullen afhankelijk zijn van de methode en de tarieven van de tandarts. Informeer bij je tandarts naar de mogelijkheden en tarieven.  Vergelijken kan verstandig zijn want de tarieven voor deze behandelingen zijn niet vastgelegd. 

 

V206-1