Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Goedkope implantaten | Tandarts.nl

Er zijn tandartspraktijken in Nederland die implantaten aanbieden die goedkoper zijn dan de standaardprijzen voor implantaten. Voor alle zorgaanbieders die tandheelkundige zorg leveren gelden maximumtarieven. Tandartspraktijken mogen dus lagere prijzen vragen dan de tarieven die zijn vastgesteld door de  Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Sommige praktijken bieden zowel dure als goedkope implantaten.

Verschillen

De prijs van implantaten kan dus verschillen. Hoe kan dat? Implantaten worden in verschillende landen vervaardigd en de prijs verschilt per land. In het algemeen kan worden gezegd dat in Duitsland dure implantaten worden gemaakt. In landen als Japan en Israël worden goedkope implantaten gemaakt.

Tandtechnische kosten

Daarnaast is het zo dat de prijs van implantaten behandeling varieert vanwege de tandtechnische kosten. Door de tandtechnische kosten laag te houden, is het mogelijk om implantaten aan te bieden tegen lage prijzen.

Goede kwaliteit

Zijn de implantaten van goede kwaliteit? Wij raden u aan om alert te zijn op aanbiedingen, bedenk waarom het zo goedkoop is en kijk en vraag naar de kwaliteit. Implantaten van goede kwaliteit kunnen van titanium zijn met opbouw en kroon van opgebakken porselein op metaal.

Belangstelling

Heeft u belangstelling voor goedkope implantaten? In Zaandam en Hilversum zitten tandartspraktijken die goedkope implantaten aanbieden, zie de link hieronder. Zij kunnen met u bespreken wat er mogelijk is op het gebied van implantaten in uw specifieke geval.

Deze informatie en/of conclusies zijn gebaseerd op de mening van de auteur, welke weer gebaseerd zijn op de huidige stand der wetenschap.

EXTRA vragen

Heb je vooraf informatie gekregen over de kosten van de behandeling?
Hoe ben je te woord gestaan door de medewerkers van de praktijk?
Ben je goed geïnformeerd aan het begin van de behandeling?
Werd je geïnformeerd tijdens de behandeling?
Kreeg je advies en instructies na de behandeling?
Hoe is het resultaat na de behandeling?
De praktijk waar ik patiënt ben, kent flexibele openingstijden
De telefonische bereikbaarheid van de praktijk?