Over geluk, de best gewaardeerde blog van 2023 en de beste wensen voor 2024

Allereerst wensen we jou als lezer en alle mensen om je heen een gelukkig en (mond)gezond 2024! 

Geluk en mondgezondheid

‘Gelukkig zijn’ is helaas niet vanzelfsprekend en hangt af van veel factoren. Naast gezondheid, interne rust en tevredenheid kunnen omgevingsfactoren meehelpen aan het geluksgevoel. Maar er gebeurt veel op dit moment in de wereld en ook in Nederland, wat het geluksgevoel kan verstoren.

Zo is voor velen de bestaanszekerheid onzeker en hebben steeds meer mensen te maken met financiële zorgen. Onvrede en angst veroorzaken stress en ziekte en wij zien dat terug in de onderwerpen die de mensen raken.

Veruit de best gewaardeerde blog van 2023 is geschreven door Hoogleraar Katarina Jerković-Cosić met haar pleidooi over waarom mondzorg terug moet komen in de publieke gezondheidszorg. Emeritus Professor Sociale Tandheelkunde Geert van der Heijden spreekt in een andere blog over een maatschappelijke tweedeling: eersterangs- en tweederangsburgers, waarbij een gaaf gebit als statussymbool het resultaat is. Het gaat in beide blogs over de toenemende financiële drempels in de toegankelijkheid van mondzorg. Daar is het laatste woord nog niet over gesproken.

Andere goed gelezen en/ of gewaardeerde blogs

En er zijn er nog veel meer! Een overzicht van alle blogs van 2023 vind je hier.

Ons plan voor 2024

Terugkijkend op het vorig jaar zien we een constante groei in het aantal lezers op de site en via de wekelijkse nieuwsbrieven op zondagmorgen. Dat motiveert ons enorm om ook komend jaar weer de schouders eronder te zetten. We kunnen alvast verklappen dat je een serie blogs kan verwachten over logopedie in de mondzorg, geschreven door Mayke Drost, logopedist gespecialiseerd in afwijkende mondgewoonten. En ook meerdere blogs over sportprestaties in relatie tot mondgezondheid én een serie blogs verzorgd door Nicolette Biesters, praktijkconsultant, over onverwachte maar zeer relevante vragen die je als patiënt kan hebben. We willen en hopen je het komende jaar opnieuw te verrassen en inspireren met een breed aanbod van onderwerpen en bijzondere auteurs. 

Heb je suggesties of tips, schroom dan niet om ons te benaderen via info@tandarts.nl.

Met hartelijke groet,

Team Tandarts.nl

Artikel auteur

Team Tandarts.nl

Team Tandarts.nl

Beheer platform