Tandarts.nl nu in 11 talen!

Ingediend door admin-systeembeheer op vr, 11/20/2020 - 20:17

10 talen op Tandarts.nl

Tandarts.nl nu in 11 talen!


Tandarts.nl is vanaf vandaag in elf verschillende talen te raadplegen. De taal naar keuze is te selecteren via het talen-selectiemenu rechtsboven op de homepage.

De vertaling van de tekst verloopt na aanklikken van de gewenste taal via Google Translate.

Hiermee zetten we een belangrijke stap in de ambitie tandheelkundige informatie nog toegankelijker te maken. Dat doen we voor iedereen in Nederland en België die de Nederlandse taal niet of niet volledig beheerst. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe Nederlanders, expats, toeristen en buitenlandse studenten.


Verschillende onderzoeken laten zien dat mensen die de Nederlandse taal niet of niet volledig beheersen moeilijk de weg naar de tandarts vinden. Daarnaast kan het voor hen lastig zijn informatie over tandheelkunde tot zich te nemen en te begrijpen wat van hen wordt verwacht of wat men zelf kan doen.


Vanuit het Nederlands vertalen we naar deze tien talen:1. Fries

2. Duits

3. Engels

4. Frans

5. Italiaans

6. Spaans

7. Pools

8. Arabisch

9. Japans

10. ChineesInformatievoorziening over goede mondgezondheid


We zijn trots op deze ontwikkeling waarmee het grootste dentale informatieplatform met de huidige 300.000 bezoekers per maand verder kunnen uitbreiden door ook toegankelijk te zijn voor anderstaligen.

Met deze stap kunnen we nóg meer bezoekers informeren, motiveren en inspireren voor een betere mondhygiëne en angst wegnemen voor een bezoek aan de praktijk. Een goede mondgezondheid heeft een positieve invloed op de algemene gezondheid en is ook één van de leefstijladviezen om de weerstand tegen welvaarsziektes en virussen als COVID-19 te verhogen.