Stoppen met roken ter ondersteuning van dentale behandelingen

Ingediend door admin-beheer op vr, 05/27/2022 - 17:55

 

stoppen met roken

 

Je patiënt hiermee helpen d.m.v. een persoonlijke ‘stoppen met roken’ coach.

Stoppen met roken is succesvoller met begeleiding van een persoonlijke ‘stoppen met roken’ coach. In meerdere sessies, verdeeld over 3 maanden, krijgt jouw patiënt ondersteuning en support bij het stoppen met roken. Het succes om definitief te stoppen met roken wordt met dit programma 10x zo groot. Dit bewezen traject, inclusief hulpmiddelen zoals nicotinepleisters, wordt vergoed door de zorgverzekeraar met behoud van de eigen risico. 

Hoe eenvoudig jouw praktijk mee kan doen. 

We roepen tandartsen en mondhygiënisten op om ook deze button op de eigen praktijkwebsite te plaatsten en patiënten hiernaar te verwijzen voor hulp bij het stoppen met roken. (Log in op Tandarts.nl, dit kan elke praktijk doen, kies bij widget menu de url en plaats deze op je website, zo makkelijk)

Button stoppen met roken

 

Samenwerking Medipro B.V.

Met ingang van 1 juni 2022 werken de tandartsen van Tandarts.nl samen met Medipro B.V.

Medipro is de grootste landelijk aanbieder van medisch geaccrediteerde stoppen met roken zorg en heeft een landelijk dekkend netwerk van medisch geaccrediteerde coaches.

Stoppen met roken heeft een krachtige invloed op de gezondheid en het herstel van je gebit. 20% van alle mensen die uiteindelijk een kunstgebit nodig hebben, hebben dit te danken aan een rookverslaving. Stoppen met roken versnelt genezingsprocessen en zorgt er onder meer voor dat de doorbloeding van het tandvlees verbetert. 

Medipro B.V. – specialist in stoppen met roken begeleiding - heeft contracten met alle zorgverzekeraars, met uitzondering van DSW en EUcare. Ben je bij één van deze twee verzekerd dan betaal je voor stoppen met roken begeleiding door Medipro BV een deel zelf. Bij alle overige verzekeraars krijg je geen rekening. Stoppen met roken zorg wordt in Nederland op basis van het preventie-akkoord vergoed vanuit de basiszorg. Medipro werkt samen met jouw huisarts, bijvoorbeeld als het gaat om een noodzaak voor medicatie.

Teken dan ook meteen de petitie van dr. Wanda de Kanter voor een rookvrije generatie, help Nederland stoppen.  https://sickofsmoking.petities.nl/ Lees meer op https://sickofsmoking.nl/