Populariteit van facings neemt nog steeds toe

Ingediend door admin-systeembeheer op di, 03/26/2019 - 09:37

Uit de zoektermen die mensen intypen in zoekmachines voordat ze op Tandarts.nl terechtkomen, kunnen we heel goed afleiden wat hen bezighoudt. De afgelopen drie jaar is de interesse in facings enorm toegenomen. Dat zien we ook op het forum, waar de bezoekers navraag doen over het onderwerp en ervaringen met elkaar uitwisselen.

Mensen blijken nog wel wat vragen over facings te hebben

Steeds meer mensen kiezen voor een facing omdat ze de kleur van de tand niet mooi vinden of omdat de vorm van de tand hen niet aanstaat. Sommige tanden staan niet helemaal recht in de rij of laten een spleetje zien.

Pageviews

Sinds november 2015 heeft het onderwerp een vlucht genomen. In die maand kreeg de pagina waarop we het onderwerp facings toelichten, gemiddeld ruim 1000 pageviews in een week. Ruim drie jaar later zitten we op een gemiddelde van wekelijks 2800 pageviews.

Behalve op de pagina waar over facings wordt gesproken, is ook het forum een drukbezochte plek waar bezoekers het onderwerp met elkaar bespreken. De prijs van de behandeling is de meest populaire discussie. Een ander veelbesproken item is een facing die vervaardigd wordt uit composiet of uit porselein.

Voorlichting

Ook slechte ervaringen komen voorbij. Wat we daaruit met name opmaken, is dat niet alle patiënten door hun behandelaar vooraf voldoende zijn ingelicht over de aard van de behandeling en het resultaat waartoe de behandeling moet leiden.

Bij een aantal patiënten blijkt het beeld dat ze van de behandeling hebben niet overeen te komen met de werkelijkheid. Licht uw patiënten daarom vooraf uitgebreid in. Betrek hen bij de verschillende opties waarover ze beschikken en schets het resultaat. De indirecte methode van facings blijkt voor patiënten het meest positief uit te pakken, omdat de kwaliteit van het porselein beter en duurzamer is. Vanzelfsprekend brengt deze behandeling meer kosten met zich mee voor de patiënt.

Biedt uw praktijk facings aan? Dan kunt u dat gratis vermelden op de website van Tandarts.nl. We zien tandartspraktijken steeds vaker van deze mogelijkheid gebruik maken.