Nieuwe feature op Tandarts.nl leidt tot verdubbeling van aantal telefoontjes

Ingediend door Make Marketing Magic op ma, 08/12/2019 - 14:19

Een nieuwe feature op de website van Tandarts.nl heeft geleid tot een verdubbeling in het aantal rechtstreekse telefoontjes naar praktijken die met ons samenwerken. Mensen die online een dienst of product zoeken, krijgen graag binnen enkele klikken datgene te zien waarnaar ze zoeken. Voor patiënten die een mondspecialist willen benaderen, geldt dat net zo.

De groene belbutton helpt hen daarbij.

Groene telefoonhoorn

Op de overzichtspagina van praktijken zien bezoekers van Tandarts.nl een groene telefoonhoorn te staan bij praktijken die lid zijn van Tandarts.nl. De mogelijkheid om te bellen staat tegenwoordig ook op mobiel bovenaan de pagina. We zien dat het uitstekend werkt, want deze wijziging heeft tot een verdubbeling van het aantal rechtstreekse telefoontjes geleid.

Een ander belangrijk gegeven is dat 75 procent van onze bezoekers de website vanaf hun mobiel raadpleegt. Ook daarom vonden we het belangrijk de belmogelijkheid prominent onder de aandacht te brengen.

Dashboard

In de dashboards die bij Tandarts.nl aangesloten praktijken maandelijks ontvangen, staat het aantal keer dat van de belbutton gebruik is gemaakt, vermeld. Via de functie krijgt de beller direct een assistente aan de lijn. Een andere optie die de bezoeker van de website heeft, is op een later moment door een praktijk terug te worden gebeld.

In de zoektocht naar een tandarts of mondhygiënist, hechten mensen waarde aan de beoordelingen die een praktijk eerder heeft gekregen. De mogelijkheid tot het geven van een beoordeling, verschijnt daarom voortaan knipperend in beeld. Niet continu knipperend, maar de aandacht wordt hier wel even op gevestigd. Het nodigt mensen nog meer uit een beoordeling achter te laten.

Filteren op specialisme

Eerder schreven we al dat bezoekers van Tandarts.nl waarde hechten aan een overzicht van specialismes. In een eenvoudig overzicht willen ze kunnen zien voor welke behandeling ze nu juist bij deze specialist aan zouden moeten kloppen. Dat is precies de reden dat bij het overzicht van tandartsen en mondhygiënisten de filter voor specialismen bovenaan in het overzicht staat. Op desktop is deze mogelijkheid aan de linkerkant van de pagina te vinden. Dat maakt het eenvoudig te filteren op een specialisme zoals orthodontie of kindertandheelkunde.

De komende tijd voegen we nog meer features toe, waarmee we het u en de patiënt nog makkelijker willen maken elkaar te vinden en verder te helpen. Hierover blijven we u bijpraten via deze blogs.

Auteur: K. Burgers