Au! Een pijnlijk blaasje in de mond

Aften en voeding

Een pijnlijk blaasje in de mond, ook wel afte genoemd kent iedereen wel maar wat weten we er eigenlijk van? Louise Witteman is diëtist gespecialiseerd in de rol van voeding bij problemen in de mond. Zij geeft in een kennispagina op Tandarts.nl informatie voor jou als consument om inzicht te krijgen in mogelijke voedings-gerelateerde oorzaken en oplossingen bij Aften.

Aften zijn vaak terugkerende zweertjes in de mond die vervelend en pijnlijk zijn. Ze komen vooral voor aan de binnenzijde van de lippen, wangen en onder de tong.  De meeste mensen zullen dit vast herkennen. In de kennispagina gaat Louise verder in op mogelijke oorzaken als tekort aan bepaalde vitaminen en mineralen, voedselovergevoeligheid of (chronische) ziekte. Daarnaast geeft ze advies en tips wat je kan doen met zo’n vervelend zere aften.

Louise is auteur van het boek 'Voeding en mondgezondheid, praktische handleiding voor (para)medici', heeft bijscholingen voor dentale zorgverleners geschreven en ontwikkelt app's als hulpmiddel bij ziekte. 

Artikel auteur

Team Tandarts.nl

Team Tandarts.nl

Beheer platform